Sivi Pinot

 
 

20.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Väri on kauniin pinkki. Ilmeikäs nenä antaa kypsää hedelmää, josta erottuu selkeästi persikkaa ja kvitteniä sekä hentoa mausteisuutta ja paahdettua pähkinää. Suussa runsaan oloinen paketti on kuiva ja tuoksusta tuttu aromaattisuus jatkuu yhdistyen fenolihappojen tuomaan tekstuurisuuteen. Pitkä ja moniulotteinen maku on harmoninen ja syvä.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään syyskuun puolessa välin käsin rinteiltä, jotka ovat noin 180 metrin korkeudessa. Maaperä koostuu merkelisavesta ja hiekasta. Kun rypäleet on poimittu ja erotettu rangoistaan ne siirretään pressiin, mikä tapahtuu seuraavana aamuna. Alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa. Tämän lisäksi viiniä kypsytetään neljä kuukautta hiivasakan päällä. Viiniä ei suodateta, eikä kirkasteta.

Ruokasuositus: Sivi pinot löytää parin grillatusta ja yrtein marinoidusta kananpojasta. Myös kokonaisena paistettu siika tomaattivinegretin kanssa on pettämätön yhdistelmä. Kevään korvilla parsarisotto löytää tästä viinistä täydellisen liittolaisen.

Lisätiedot

Tuottaja

ŠTEKAR – Janko Štekar

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Pinot Gris

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Brda, Slovenia

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,