Sulle Bucce 2019

 
 

20.67€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Viinissä on puhdas ja runsas tuoksu. Aromimaailma on hyvin lämmin ja voit havaita rikasta hedelmäisyyttä, sekä pirskahtelevaa appelsiininkuorta. Viini on suussa kuiva, mineraalinen ja kirjava. Aromit voimistuvat, kun viini saa olla hetken lasissa. Hyvin integroituneet tanniinit tuovat upean tekstuurin ja pituutta viinistä löytyy mainittavan paljon.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan syyskuun lopulla eri tarhoilta, joiden korkeus merenpinnasta on parhaimmillaan 500 metriä. Viini saa käydä kuorien kanssa n. 10 päivän ajan. Kypsytys tapahtuu terästankeissa. Totaali rikin määrä viinissä on 30mg/l.

Ruokasuositus: Ruokapöydän moniottelija. Grillatut vihannekset ovat viinille oiva kumppani.
Muttta myös vaaleat lihat ovat kokeilemisen arvoisia. Yhdistelmä possun niskaa ja poltettua kaalia toimii takuuvarmasti!

VALDIBELLA

Camporeale, Sicily, Italia

Valdibella sai alkunsa 1998, kun kolme läntisen Sicilian maanviljelijää perusti paikallisia nuoria tukevan järjestön. Nopeasti toiminta kasvoi kuitenkin maatalouskorporaatioksi, kun viljelijät päättivät yhdistää voimansa ja aloittivat luomurypäleiden, -oliivien ja manteleiden kasvattamisen yhdessä vuonna 2000. Aiemmin kaikki viljelijät olivat myyneet rypäleensä ja oliviinsa suurille cooperatiiveille, joten lopulta raaka-aineet päätyivät isojen brändien tuotteisiin. Valdibellan ajatus olikin alusta saakka tarjota alueen viljeljöille ja maanomistajille järkevä vaihtoehto, jolloin myös heidän ponnistelunsa eivät päätyisi kasvottomaan tuotantoon. Solidaarisuuden nimissä myös alusta asti tehtiin päätös, että Valdibellan osuuskunta kieltäytyy maksamasta mafian suojelurahoja ja edellyttää samaa arvomaailmaa kaikilta jäseniltään. Tätä nykyä osuuskuntaan kuuluu 10 viljelijää. Viinipulloissa oleva AddioPizzon logo kuvastaa tätä dynaamista organisaatiota, joka haluaa olla tunnettu nimeomaan kultuurivallankumouksen puolestapuhujana Etelä-Italiassa.

Yhteensä järjestö hallinnoi 220 hehtaaria tiluksia, joista 60 hehtaaria on viinitarhoja. Kaikille tarhoille on yhteistä se, että ne ovat luomusertifikoituja. Viinit valmistetaan Italiassa ikänsä asuneen, alun perin belgialaissyntyisen viinintekijä Bernoit de Costerin johdolla, jonka vaimon perhe on osa osuuskuntaa. Järjestö on rakennuttanut oman viinilän Palermoon, keskelle Camporealen kaupunkia, jonka ympärillä kasvavat myös kaikki tarhat. Tarhat kasvavat pääosin n. puolen kilometrin korkeudessa. Maaperä tarhoilla on monimuotoista, joskin hyvin kalkki- ja savipitoista. Pääpaino on alkuperäisissä lajikkeissa Catarrattossa, Grillossa, Nero d’Avolassa ja Perriconessa. Näiden lisäksi kasvaa hiukan kansainvälisiä Cabernet’a, Sauvignonia, Chardonnayta sekä Müller-Thurgauta. Tarhoilla pyritään lisäksi vähentämään kuparisulfaatin käyttöä ja käytöstä on tarkoitus luopua kokonaan vuoteen 2020 mennessä. Ensimmäinen vuosikerta Valdibellan nimen alla julkaistiin vuonna 2009. Jo tällöin tuotanto oli kallellaan mahdollisimman luonnonmukaisesti valmistettuihin viineihin ja viinit pullotettiin tällöin kokonaan ilman lisättyä sulfiittia.

Tänä päivänä osuuskunta voi paremmin kuin koskaan. Viljelijät saavat kovan työnsä jäljet hienosti esille viineissä ja viinit ilmentävät ainutlaatuista ympäristöä hienolla tavalla. Samalla tinkimättömällä asenteella yhteisön jäsenet ponnistelevat lasten ja nuorten hyväksi ja tätä kautta antavat alueelle takaisin sen, mitä he maataloudesta saavat. Suuremmassa kuvassa viinit edustavat sosiaalista mallia, joka kunnioittaa sekä ympäristöä että yksilöitä.

Lisätiedot

Tuottaja

VALDIBELLA

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

14%

Rypälelajikkeet

Grillo

Luokittelu

Sertifioitu luomu

ALKON TUOTENUMERO

949001

Osasto: