Tête de Lard

 
 

21.70€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Runsas tuoksu on täynnä karhunvatukkaa ja kypsää hedelmäisyyttä sekä ujoa valkopippuria. Paletilla viini tarjoaa isosti hedelmää ja silkkistä tanniinia, josta erotat hentoa mausteisuutta, kirsikkaa ja kypsää hedelmää. Viini on pikkuveljään Bagatellea runsaampi ja rotevampi ilmentymä Saumurin Cab Francista.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat kalkki- ja graniittiperäisessä maassa. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat 20-40 vuoden ikäisiä. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla 12 päivän ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy demi muideissa 14 kuukauden ajan hiivasakan päällä. Viiniin lisätään 35mg sulfiitteja pullotuksen yhteydessä ja sitä ei kirkasteta tai suodateta, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma.

Ruokasuositus: ”Pekonipää” on viini monenlaisten liharuokien seuraan. Viini on hyväksi kumppaniksi havaittu muun muassa Angus hampurilaisen ja grillatun entrecoten seurassa.

Lisätiedot

Tuottaja

Manoir de la Tête Rouge

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

13,5%

Rypälelajikkeet

Cabernet Franc

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Le-Puy-Notre-Dame, Loire

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen