Tokaji Aszú 5 Puttonyos

 
 

33.50€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu tarjoaa monipuolisen kattauksen mausteisuutta, sitrusta ja hunajaa. Makumaailma on rikas, tarjoten sitrusta, hunajaa ja ananasta sekä miellyttävän kevyttä mausteisuutta. Pirteä hapokkuus vaikuttaa taustalla ja johdattaa makean viinin hienosti tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Viinissä on jäännössokeria 152 grammaa litraa kohden.

Alkuperä ja viininvalmistus: Jalohomeiset rypäleet kerätään käsin loka-marraskuun taitteessa kahdelta eri tarhalta. Rypälemehua on maseroitu usean tunnin ajan syvän värin ja runsaan aromimaailman aikaansaamiseksi. Tämän jälkeen viini on saanut käydä terästankkikäymisen ja se on siirretty kypsymään hiukan poikkeuksellisesti suurempiin 220 litran tammitynnyreihin, joita käytetään aina kuuden vuosikerran ajan. Tammessa viini viettää 6 kuukautta. Tila ei käytä lainkaan perinteisiä unkarilaisia 136 litran Gönc-tynnereitä ja tilan viinejä leimaakin erityisesti hyvä hapokkuus ja raikas kokonaisvaikutelma. Tammen jälkeen viini kypsyy pullossa vielä vuoden ajan ennen kuin se päästetään markkinoille. Alueen mikroilmasto sekä pitkä ja lämmin syksy edistävät jalohomeen syntymistä rypäleisiin ja sekä sokerin ja hapokkuuden tasapainoa.

Ruokasuositus: Hienostunut Tokaji sopii mainiosti erilaisten aromikkaiden jälkiruokien kumppaniksi. Myös erilaiset terriinit nauttivat viinin seurasta. Sinihomejuustovoittoisen juustolautasen vierellä viini pääsee myös oikeuksiinsa!

Lisätiedot

Tuottaja

Carpinus

Alkoholiprosentti

11%

Vuosikerta

2015

Rypälelajikkeet

Furmint ja Hárslevelü

Tyyppi

Makeat

Mesta

Tokaj-Hegyalja, Unkari

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,