Tragolargo 2019

 
 

17.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu on nautittavan nuorekas ja esiin nouseen Monastrellin raikkaita puolia, kuten mustaherukan, vadelman ja orvokin aromeita. Paletilla viini on hyvin kulauteltava. Maussa on runsaasti tuoksun hedelmää ja hennot tanniinit muovaavat suutuntumaan mukavasti ja antavat hyvää tukea kokonaisuudelle. Vinkku kannattaa tarjoilla hiukka viilennettynä ja antaa lämmetä lasissa, niin hyvä moniulotteinen makunautinto täydentyy!

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet käyvät luonnollisilla hiivakannoilla ja 30% rypäleiden rangoista pidetään käymisen aikana mukana. Viini ei näe tammea laisinkaan. Täysin suodattamaton lopputulos ja siihen ei lisäillä myöskään sulfiittia

Ruokasuositus: Hyvin yleispätevä ruokaviini. Erilaiset leikkelelajitelmat, sekä Iberian makkarat ovat varmoja seuralaisia.

FINCA CASA BALAGUER VINESSENS

Villena, Alicante, Espanja

Vinessens / Finca Casa Balaguer on pienehkö perheomisteinen viinitila Espanjan Alicantessa. Tilan fokus on alusta asti ollut vanhoissa paikallisissa lajkkeissa sekä ikivanhoissa köynnöksissä, joista osa on yli 100-vuotiaita.
Tilan ohjaksissa on Andres Carull, joka on työskennellyt enologina koko nuoren ikänsä eteläisemmässä Espanjassa. Viinitalo on perustettu vuonna 2009, jolloin Andres hankki yhdessä tulevan vaimonsa kanssa 3 hehtaaria tarhoja Villenan kaupungin laitamilta, luoteis-Alicantesta. Tilan kulmakivenä on alusta saakka ollut mahdollisimman luonnonmukainen työskentely, joka kattaa viinien lisäksi kasviksia ja hedelmiä.

Hehtaareja tilalla on yhteensä 23, joista 18 on viinirypäleille pyhitettyjä. Tärkeimmät ja vanhimmat tarhat sijaitseva Sierra Salinasin rinteillä, joiden korkeus merenpinnasta on 500-700 metrin välillä. Perinteinen vuoristoviljely yhdistyykin täällä osaltaan ikiaikaisiin viininvalmistusmetodeihin, jotka toteutetaan vasta valmistuneessa kellarissa. Viiniköynnösten juuret ovat syvällä kalkkikivimaisessa maaperässä, jossa on myös sekä hiekka- että kivimaata. Ilmasto on Välimerellinen, mutta mannermaista fiilistä tuovat kylmät talvet ja erittäin kuumat kesät. Yksi ilmaston merkittävimmistä ominaispiirteistä ovat kesällä tapahtuvat äärimmäiset lämpötilanvaihtelut päivän (jolloin lämpötila voi nousta jopa 40 ° C) ja yön (jolloin ne voivat laskea jopa 13-15 ° C) välillä. Tämä prosessi suosii viinirypäleiden tasaista kypsymistä, säilyttäen niiden upean aromin ja tasapainoisen hapokkuuden.

Andres on aiemmin työskennellyt Alicantessa jopa kulttimaineen omaavan Rafa Bernaben tilalla ja myöhemmin myös yhteisen projektin parissa. Herra Bernaben jättäytyessä pois omaa nimeään kantavasta viinitilasta, hankki Andres omistukseensa suurimman osan Bernaben tarhoista. Rafa oli mukana vielä 2017 vuosikerran teossa, mutta vuodesta 2018 projekti on ollut täysin Andresin vastuulla. Nimeltään jäivät elämään Bernaben ehdottomasti tunnetuimmat viinit, Tragolargot. Finca Casa Balaguer -nimen alla olevat viinit ovatkin tyylillisesti steppi entistä luonnonmukaisempaan suuntaan ja Andres pyrkii parhaansa mukaan vaalimaan Bernaben perintöä. Nämä viinit kypsyvät osittain amphoroissa ja tehdään kokonaan ilman suodatuksia ja lisäyksiä.

Andresin käsissä Alicanten viinien potentiaali nousee hienosti esille ja nämä loistavan hinta-laatusuhteen viinit tarjoavat hyvinkin koluttuun viinimaahan jälleen uutta näkökulmaa.

Lisätiedot

Tuottaja

FINCA CASA BALAGUER VINSESSENS

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

monastrell

Luokittelu

Sertifioitu luomu

ALKON TUOTENUMERO

933372

Osasto: