Trinity

 
 

16.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Tuoksu antaa kunnolla tummia marjoja ja hentoa mausteisuutta. Paletilla viini on keskitäyteläinen ja raikkaan hedelmäinen. Aromimaailma jatkaa tuoksun jalanjäljissä, tarjoten kypsää hedelmää, marjaa ja hentoa mausteisuutta, jossa mukana myös ripaus yrttisyyttä. Taattua Etelä-Ranskaa siis!

Alkuperä ja viininvalmistus: Tarhat sijaitsevat Etelä-Rhonessa, Cairannessa, juuri Châteauneuf-du-Papen pohjoispuolella. Tarhojen maaperä koostuu kalkkikivestä sekä punaisesta savimaasta. Rypäleet kerättiin syyskuun kolmannella viikolla. Tarhojen keski-ikä on 35-vuotta. Viiniä maseroidaan lyhyen ajan lämpökontrolloiduissa tankeissa, jotta viini säilyttää aromit ja raikkautensa. Käyminen hoituu luonnollisilla hiivakannoilla. Viini kypsyy hiivasakan päällä teräksessä 10 kuukauden ajan ja pullotetaan ilman suodatusta. Samassa yhteydessä siihen lisätään pieni määrä (15mg/l) sulfiitteja. Viini on sertifikoitu luomu & biodynaaminen.

Viini kuuluu Fred Nigerin Love & Grapes -sarjaan, jossa Fred tekee viinit yhdessä hyvien viinintekijäystäviensä kanssa. Rhonessa viinit tehdään yhteistyössä klassisen biodynaamisen tuottajan Domaine Viret’n Phillippen kanssa, Toscanassa puhdas Vermentino ”Gloria” Francesco De Filippisin kanssa. Gamay-rypäleen ”Pax” ja ”Astra” -viinit toteutetaan yhdessä Loiren naapuritilan Benoît Landronin kera. Herrat jakavat keskenään samat ajatukset viinin teossa ja homman nimi on tehdä hyvää viiniä kimpassa ja samalla jakaa ajatuksia valmistusprosesseista käytännössä. Viinien etiketit jatkavat Fredin tutuksi tullutta linjaa Domaine de l’Ecusta. Nobis ja Trinity viinien etiketit ovat peräisin Frankfurtin läheltä Darmstadtin Tour du Mariagesta, ”Häätornista”.

Lisätiedot

Tuottaja

LOVE & GRAPES – Fred Niger & Friends

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

13,5%

Rypälelajikkeet

Grenache ja Cinsault

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Carpentras, Etelä-Rhone, Ranska

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,