Vendredi 13 Rosso

 
 

23.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Ensivaikutelma antaa punaisten marjojen, kuten mansikan ja kirsikan aromeita. Taustalta nousee esiin myös valkoisten kukkien tuoksua. Maku on kuiva ja tekstuurinen. Kuivattavat tanniinit antavat hyvää kompleksisuutta ja otetta kokonaisuuteen. Paletilla punaisten marjojen joukko pitää kokonaisuuden hyvin tasapainossa, mitä hienostunut mausteisuus jatkaa. Eloisa ja hyvin nautittava viini!

Alkuperä ja viininvalmistus: Annan ja Ericin uusi cuvée sai alkunsa, kun rypäleet, mitkä olivat yleensä menneet heidän viineihinsä nimeltä Palmento, Jeudi Rosso ja Rosato, eivät olleet täysin aikaisempien vuosikertojen tyylisiä. Tämän johdosta he saivat idean kehittää täysin uuden viinin: Vendredi 13 Rosson.

Rypäleet tulevat vulkaanisesta maaperästä Etnan pohjoisilta rinteiltä. Osa rypäleistä saa käydä kokonaisina terttuina ja osa rypäleistä erotetaan rangoistaan. Kypsytys ollaan jaettu myös eri astioiden, kuten terästankkien, neutraalien tynnyreiden sekä amforoiden välillä. Viini blendattiin keväällä 2022, minkä jälkeen sen annettiin hetken rauhoittua hiivasakan päällä, kunnes se pullotettiin heinä-elokuun aikana.

Ruokasuositus: Viini on omiaan tukemaan syksyn eri ruokia, kuten sienirisottoja sekä pastoja ja riistalinnuista valmistettuja annoksia. Myös uunissa paahdetut, hunajalla aateloidut  juurekset toimivat mallikkaasti tämän viinin kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

VINO DI ANNA – Anna Martens & Eric Narioo

Vuosikerta

2021

Rypälelajikkeet

90% Nerello Mascalese, 5% Nerello Cappuccio ja Alicante Bouschet, sekä 5% valkoisia lajikkeita, kuten Grecanico, Minella Bianca ja Carricante.

Alkoholiprosentti

13%

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Solicchiata, Etna, Italia

Luokittelu

Sertifioimaton luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,