Montanet-Thoden Vézelay Galerne

 
 

26.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Harmoninen ja tyylikäs tuoksu tarjoaa kypsän omenan ja greipin hedelmäisiä aromeita sekä houkuttelevaa suolaisuutta ja kukkaisuutta. Paletilla viini on energinen, missä tuoksun aromit jatkavat upeaa tanssahtelua sen hapokkuuden kanssa. Viini, joka herauttaa nopeasti veden kielelle ja on puhdasta Chardonnayta parhaimmillaan.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan Montanet perheen omilta tarhoilta Vézelayn alueelta. Viini saa nimensä Galerna-tuulen mukaan tuoden tarhoille raikkautta ja pitäen rypäleet energisinä sekä runsaan hapokkaina. Mehun puristamisen jälkeen viini sai olla kylmässä ennen kuin alkoholikäyminen tapahtui terästankeissa. Malolaktinen käyminen tapahtui spontaanisti, minkä jälkeen viini sai kypsyä hiivasakan päällä. Viiniä ei kirkastettu, mutta se suodatetaan kevyesti ja pullotus tapahtuu pienen sulfittilisäyksen kanssa.

Viini on Domaine Montanet-Thoden etiketin alla. Domaine de la Cadeten perustaja Catherinen ja heidän entisen viinintekijän Tom Thodenin kanssa vuonna 2000 luotu projekti. Rypäleet tähän viiniin poimitaan täysin Catherinen perheen omilta 8 hehtaarin tarhoilta. Tänä päivänä viinit valmistetaan Catherinen ja Jean Montanetin pojan Valentinin toimesta.

Ruokasuositus: Kesäkauteen voissa paistettujen ahvenfileiden sekä uusien perunoiden ja tillivoin seuraan täydellinen kombo. Myös tuoreet osterit ja sashimilajitelmat toimivat mainiosti. Talven pimeinä iltoina erilaiset mätileivät, blinit sekä kermaiset keitot frendaavat mainiosti Galernen vierellä.

Lisätiedot

Tuottaja

DOMAINE DE LA CADETTE – Catherine, Jean & Valentin Montanet

Vuosikerta

2022

Rypälelajikkeet

Chardonnay

Alkoholiprosentti

13%

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Vézelay, Bourgogne, Ranska