Vinha do Infante 2016

 
 

16.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Syvä tummanpunainen väri. Kehittynyt tuoksu antaa reilusti tummia marjoja ja hedelmäisyyttä, kuten karhunvatukkaa ja luumua. Täyteläinen ja kypsä maku seuraa tuoksua ja tanniinit kiristävät juuri sopivasti maun loppupuolella. Erittäin kelpo, rustiikkinen ja helposti lähestyttävä viini.

Alkuperä ja viininvalmistus: Maaperä tarhoilla on pääosin liuskekiveä. 90% tarhoista on luomusertifioituja. Viini käy suurissa kivisissä ”lagares”-tankeissa alkoholikäymisen, jonka jälkeen viiniä kypsytetään terästankeissa 10 kuukauden ajan. Pullossa viini saa vielä levätä 12 kuukautta talon kellarissa.

Ruokasuositus: Täyteläinen, mutta hedelmävetoinen viini sopii muun muassa haudutettujen lihapatojen kanssa ja erilaisten juustojen vierelle.

QUINTA DO INFANTADO

Pinhão, Douro, Portugali

Quinta do Infantadon viinitalo sijaitsee portviinialueen sydämessä, Pinhãon kaupungin läheisyydessä Dourossa, joen pohjoisrannalla. Viinintalolla on ikää yli 200 vuotta sen on omistanut Roseiran perhe 1900-luvun alkupuolelta asti. Nykyään taloa pyöritää viinin tuotannosta vastaava viinintekijä João Roseira ja hänen siskonsa Catherina Roseira. 1979 oli merkittävä vuosi Quinta do Infantadon ja koko portviinin historiassa, sillä tila alkoi pullottamaan ensimmäisenä tuottajana omia viinejään. Vuoteen 1986 brittiläinen port-monopoli velvoitti lähettämään kaiken vientiin tarkoitetun portin bulkkina Douron Vila Nova de Gaiaan, jossa viinit pullotettiin ja laivattiin maailmalle.

46 hehtaarin tila on koko olemassaolonsa aikana tehnyt viinejä ainostaan omista kasvattamistaan rypäleistä. Tarhoista 12 hehtaaria on sertifioitua luomua, lopputarhoja viljellään kestävän viljelyn periaatteiden mukaisesti. Quinta do Infantadon tarhat ovat kaikki korkeimman laatuluokituksen ”class A” -tarhoja ja niitä pidetään yksinä Douron laakson parhaimmista. Jyrkkiä terassitarhoja työstetään käsin ja viinejä poljetaan edelleen perinteisesti paljain jaloin.

Tarhoila viljellään ainoastaan paikallisia lajikkeita, joista tärkeimmät ovat touriga nacional, touriga franca ja tinta roriz. Portit ovat kuuluisia siitä, että ne ovat puolikuivia ja brändiä lisätään erittäin maltillisesti, eikä sillä suinkaan haluta peittää viinien hienoja aromeja. Talon puna- ja portviinien tyyliä kuvaavat parhaiten kolme sanaa: tasapaino, hienostuneisuus ja terroir.

Lisätiedot

Tuottaja

Quinta do Infantado

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

touriga nacional, touriga franca, tinta roriz

Luokittelu

Sertifioimaton luomu

ALKON TUOTENUMERO

958121

Osasto: