Weiss 2019

 
 

19.40€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Raikas tuoksu antaa reilusti karviaisen, veriappelsiinin ja aprikoosin aromeja. Suutuntuma seuraa tuoksun hedelmäistä fiilistä, jossa ryhdikkäät hapot pitävät viinin loistavasti tasapainossa. Kuiva jälkimaku viimeistelee hienon makukokemuksen. Tasapainoinen ja monikäyttöinen kombinaatio hedelmää, hapokkuutta, rakennetta ja nautittavuutta!

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin Strümpfelbachin lähialueiden tarhoilta. Köynnökset ovat iältään keskimäärin 15-vuotiaita. Viini käy alkoholikäymisen villihiivoilla spontaanisti terästankeissa eikä se näe tammea lainkaan. Pullotuksen yhteydessä siihen tehdään kevyt suodatus ja pieni sulfiittilisäys. Simppelisti nimetty Weiss edustaa alueen lajikkeita ja maaperää upealla tavalla.

Ruokasuositus: Knaussin Eeiss sopii loistavaksi illan aloittajaksi tai alkuruokien seuraksi. Kokeile esimerkiksi paahdettujen rapuvartaiden tai mausteisen kookoscurryn kaverina!

ANDI KNAUSS

Strümpfelbach, Württenberg, Saksa

Württenbergissä viininviljelyllä ja –valmistuksella ovat pitkät perinteet, mutta siinä missä edeltäville sukupolville homma oli enemmänkin harrastusta Mercedez-Benzin tehtaalla vietetyn päivän jälkeen, on nykyinen sukupolvi vihkiytynyt asiaan koko sydämellään. Andi Knauss on mainio esimerkki tästä uudesta sukupolvesta, kenelle paikka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden työstää toinen toistaan mielenkiintoisempia viinejä. Andi nappasi tilan vetäjän valtikan isältään vuonna 2004, jolloin hän paluumuutti Saksaan naapurista Itävallasta, jossa hän oli opiskellut enologiksi sekä työskennellyt parin vuoden ajan eri tiloilla. Näiden vuosien aikana tekemiseen iskostui vahva fokus luomu- ja biodynaamiseen viljelyyn, jonka mukaan tilalla ollaankin toimittu vuodesta 2005.

Perhetila sijaitsee Strümpfelbachin kylässä ja tarhat ovat levittäytyneet laajalle. Palstoja onkin useita kymmeniä Rems-joen varrella ja ne sijaitsevat 300-400 metrin korkeudessa kolmen eri kylän alueella. Yhteensä tarhoja on hiukan vajaa 15 hehtaaria. Andi on vuosien saatossa hiljalleen kasvattanut hehtaareja, hankkien pieniä palstoja ja yksittäisiä rivejä sieltä täältä. Maaperä tarhoilla on pääosin erilaista kerrostunutta kalkkikiveä, joka on hyvin tyypillistä alueelle. Tarhoilla kasvaa rieslingiä, pinot blancia, muskatelleriä, kerneriä, silvaneria, charonnayta sekä totta kai trollingeria. Valikoima nojaa valkoisissa raikkaan hedelmäisiin ja elegantteihin viineihin, kun taas punaiset edustavat herkkää ja aromaattista meininkiä, josta ei hedelmäisyyttä puutu.

Kellarityö tehdään pieteetillä ja mahdollisimman luonnonmukaisesti. Viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoilla ja lisäykset pidetään maltillisina. Viinit kypsyvät pääosin teräksessä, alleviivaten raikkautta ja mineraalista otetta, mutta myös vanhoja tynnyreitäkin kellarista löytyy. Andi on ehdottomasti yksi saksalaisista uuden aallon kiinnostavista tekijöistä, jonka tinkimätön työ maistuu upealla tavalla hänen viineistä; nautittavuutta, raikkautta ja eleganssia samassa paketissa!

Lisätiedot

Tuottaja

ANDI KNAUSS

Vuosikerta

2019

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

riesling, silvaner, müller-thurgau

Mesta

Strümpfelbach, Württenberg, Saksa

Luokittelu

Sertifioitu luomu

ALKO TUOTENUMERO

903464

Osasto: