Weiss

 
 

21.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Tuoksu antaa yrttisyyttä, sitrusta ja vienoa kukkaisuutta. Paletilla aromimaailma rakentuu monimuotoiseen hedelmäisyyteen, josta erotat muun muassa sitrusta, greippiä ja omenaa. Tuntuva hapokkuus komppaa hienosti leveää hedelmäisyyttä ja tekee lopputulemasta tasapainoisen ja nautittavan.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimittiin käsin kolmelta eri tarhalta syyskuun toisella sekä kolmannella viikolla. Tarhat ovat maaperältään sekoitus lössi- ja savimaata. Luonnollinen käyminen tapahtuu terästankeissa. Alkoholikäymisessä 20% rypäleistä kypsyy kuorien kanssa neljän päivän ajan erillään ja loput puristetaan kokonaisina terttuina. Mehut sekoitetaan ja ne käyvät alkoholikäymisen loppuun yhdessä. Tämän jälkeen viini kypsyy hiivasakan päällä 8 kuukauden ajan 225 litraisissa tammitynnyreissä. Viini pullotettiin kesäkuussa kirkastamatta ja suodattamatta pienellä sulfiittilisäyksellä.

Ruokasuositus: Monipuolinen vinkku runsaanmakuisille ruoille. Kokeile esimerkiksi paistettua kateenkorvaa ja kukkakaalia.

Lisätiedot

Tuottaja

NIBIRU – Julia Nather & Josef Schenter

Vuosikerta

2018

Alkoholiprosentti

12,5%

Rypälelajikkeet

grüner veltliner, frühroter veltliner, müller-thurgau, gelber muskateller

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Schönberg am Kamp, Kamptal, Itävalta

Luokittelu

Sertifioimaton biodynaaminen