Xi-Ro Rouge

 
 

21.20€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksu antaa hentoa mausteisuutta ja punaisia marjoja. Keskitäyteläinen maku on suuntäyttävä ja tarjoaa kypsää hedelmäisyyttä ja kevyttä mausteisuutta. Pehmeät tanniinit ovat hyvin balanssissa hapokkuuden kanssa ja ne kannattelevat viinin pitkään, herkulliseen jälkimakuun.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään syyskuun puolessa välin käsin tarhoilta, jotka ovat noin 120 metrin korkeudessa. Valkoiset Roditis-rypäleet kerätään ensin ja viikko tämän jälkeen on punaisten Xinomavrojen vuoro. Rypäleet kasvavat Jasonin kahdella pienellä tarhalla, Nea Pella Heights sekä Heights of Giannitsa-viinitarhoilla, jotka yhdessä muodostavat n. 3 hehtaarin suuruisen viljelyalan. Maaperä koostuu savesta ja liuskivestä. Viinit maseroidaan alhaisessa lämpötilassa ensin kahdeksan tuntia. Alkoholikäyminen tapahtuu luonnollisilla hiivakannoilla terästankissa ja kestää kymmenen päivää ja tämän lisäksi viiniä kypsytellään rauhakseen kolme kuukautta hiivasakan päällä. Kumpikin lajike maseroidaan ja käytetään erikseen. Sekoituksen jälkeen viiniä kypsytetään pienissä, käytetyissä tynnyreissä 10 kuukauden ajan. Viiniin on lisätty pieni määrä sulfiitteja, mutta sitä ei ole erikseen kirkastettu.

Ruokasuositus: Pehmeän ja lämpimän makuinen kokonaisuus istuu hienosti runsaanmakuisten liharuokien seuraan. Reilulla kädellä grillatut, rasvaisemmat palat kuten entrecote simppelillä lisurilla toimivat vakuuttavasti yhteen tämän hedelmäisen paketin kanssa.

Lisätiedot

Tuottaja

Ktima Ligas

Vuosikerta

2014

Alkoholiprosentti

13%

Rypälelajikkeet

Xinomavro (80%) ja Roditis (20%)

Tyyppi

Punaiset

Mesta

Pella, Kreikka

Luokittelu

Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,