Zinzin

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku:  Runsas tuoksu on kirsikoiden ja tummien marjojen sävyttämä. Kitalaella viini on täyteläinen mutta samaan aikaan raikas napakoiden happojen tuodessa tasapainoa kokonaisuuteen. Aromit seuraavat tuoksua, tanniinit kuivattavat suuta juuri sopivasti maun loppupuolella ja jälkimausta voi löytää aavistuksen anista ja tervaa.

Alkuperä ja viininvalmistus: Tarhojen maaperä koostuu pyöreiksi hiotuneista kivistä, kalkkikivestä sekä punaisesta savimaasta. Grenache poimittiin syyskuun toisella viikolla ja Syrah viikkoa myöhemmin. Grenache-tarhan ikä on 40-vuotta ja Syrah 25-vuotta. Viiniä maseroidaan lyhyen ajan lämpökontrolloiduissa tankeissa, jotta viini säilyttää aromit ja raikkautensa. Käyminen hoituu luonnollisilla hiivakannoilla. Viini kypsyy käytetyssä tammessa 8 kuukauden ajan ja pullotetaan ilman suodatusta. Samassa yhteydessä siihen lisätään pieni määrä (22mg/l) sulfiitteja.

Ruokasuositus:  Täyteläinen viini kaipaa mediumpihviä kaverikseen, mutta nuorekkaan olemuksensa johdosta myös hiukan kevyemmät iltapalat toimivat viinin rinnalla.

Lisätiedot

Tuottaja

Matthieu Dumarcher

Vuosikerta

2015

Alkoholiprosentti

13,5

Rypälelajikkeet

Syrah 50% ja Grenache 50%

Tyyppi

Punaiset

Mesta

La Beaume, Rhône, Ranska

Luokittelu

Luomu

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,