PÉPIN - Jean & Pierre Dietrich, Xavier Couturier & Pierre Sanchez
Scherwiller, Alsace, Ranska
Scherwiller, Alsace, Ranska
40 000 pulloa vuodessa
muscat, riesling, pinot gris, gewürztraminer, pinot blanc, pinot noir
riesling, gewürztraminer, pinot blanc, pinot gris
savi, kalkkikivi, graniitti, liuskekivi
biodynaaminen
Pépin on Domaine Achilléen Jean ja Pierre Dietrichin sekä Duo Oenologien Xavier Couturierin ja Pierre Sanchezin yhteisprojekti. Luonnonmukaista tuottajina ystävät päättivät yhdessä luoda valikoiman vähäisemmän intervention viinejä. Samalla he halusivat tukea pieniä itsenäisiä viinintuottajia, joiden sydäntä lähellä on tuottaa viinejä ilman rikkilisäystä. Jokainen cuvée tulee käsin korjatuista, luonnonmukaisesti tai biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä, jotka on hankittu pieneltä itsenäiseltä viljelijältä. Viinit valmistetaan käyttämällä vain luonnossa esiintyviä luonnollisia hiivoja ja ilman lisäaineita.
Tällä hetkellä Pépin työskentelee 15 itsenäisen viljelijän kanssa eri puolilla Ranskaa tuottaakseen neljää viiniä: punaista, valkoista, roséa ja oranssia. Viinit pullotetaan yleensä paikan päällä tiloilla, mutta toisinaan rypäleet tai mehut kuljetetaan Alsacen Scherwilleriin Domaine Achilléen tilalle vinifikaatio ja pullotusta varten. Jokaisen cuvéen sekoitukset muuttuvat vuodesta toiseen, mutta tavoitteena on, että jokaisella uudella julkaisulla on samanlainen makuprofiili kuin edellisellä.
Tämä nuori, mutta nopeasti kasvava projekti tarjoaa mielenkiintoisia sekoituksia, joiden alkuperä on ympäri Ranskaa. Samalla se on toivottavasti ponnahduslauta joillekin huomisen suurille naturalviinintuottajille.