TUOTTAJA

ANADIGNA - Carlos Rey Lustres

Kuka

ANADIGNA - Carlos Rey Lustres

Paikka

Meaño, Rias Baixas, Espanja

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

4 hehtaaria, 25 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

albariño

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

liuskekivi, graniitti

Viljely

luomu

Anadignan viinitila ja -tarhat sijaitsevat historiallisessa Meañon kylässä, Salnésin laaksossa, aivan Rias Baixasin sydämessä. Tilan historia ulottuu aina 1900-luvun alkupuolelle asti, jolloin Lustresin perhe aloitti alueella viinin tuottamisen. Tätä nykyä tilan johdossa on Carlos Rey Lustres, viinintekijä kolmannessa polvessa. Alusta saakka talo on keskittynyt ainoastaan Albariño-rypäleeseen ja valmistaa siitä tätä nykyä kolmea viiniä. Tilan kohdalla voidaan puhua todellakin pienestä perhetilasta, sillä Carlos hoitaa lähes kaiken tilaan liittyvän yhdessä vaimonsa Mariannan kanssa ilman ulkopuolista apua. Viinitilalla ei ole sertifikaattia luonnonmukaisesta viljelystä, mutta luonnonmukaisia menetelmiä on käytetty alusta saakka. Köynnökset ovatkin olleet perheelle vuosien saatossa kuin lapsia, joita on hoidettu tinkimättömällä rakkaudella. Tätä nykyä he seuraavat biodynaamista kalenteria ja käyttävät ainoastaan luonnonmukaisia lannotteita ja torjunta-aineita (kuparisulfiittia) tarhoillaan. Viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoilla ja niihin lisätään pullotuksen yhteydessä ainoastaan pieni määrä sulfiitteja. Viinit viettävät pitkiä aikoja hiivasakan kanssa, joilla kokonaisuuteen haetaan leveää otetta ja rypäleen potentiaalin täydellistä ulosmittaamista. Tarhoja tilalla on 4 hehtaaria, joiden keski-ikä on noin 40 vuotta. Tarhojen lippulaiva on Fuentes la Cobel -tarha, jonka ikä on lähes 100 vuotta. Talon viinikellari uudistettiin kokonaisuudessaan vuonna 2008 hankkimalla sinne modernia tekniikkaa. Voidaankin sanoa, että modernit tilat yhdistyvät hienolla tavalla traditionaaliseen viinintekoon. Tämän pienen ’boutique’-viinilän vuotuinen tuotanto on alle 30 000 pulloa vuodessa. Anadignan kohdalla voidaankin perustellusti puhua todellisesta artesaanitalosta. Carlos vaalii isovanhempiensa ja vanhempiensa perintöä suurella kunnioituksella ja sydämellä. Luonnolliset sekä puhtaat albariñot puhuttelevat toden teolla ja ilmentävät upeasti alueen klassista rypälettä ja viinintuotantoa, luonnonmukaisin konstein!

Tutustu tuotteisiin:

Meaño, Rias Baixas, Espanja

Albariño 1932

18.90