Tuoksu ja maku: Raikas tuoksus antaa runsaasti mineraalista sitrusta ja hentoa kukkeutta. Runsaan hapokkuuden siivittämä makumaailma on täynnä sitrusta, vaaleaa kukkeutta ja suolaisuutta. Taustalta nousee myös miellyttävää yrttisyyttä. Tasapainoinen ja runsaan rakenteen omaava paketti.
Alkuperä ja viininvalmistus: Viiniköynnösten keski-ikä on 30 vuotta. Viinit kerätään käsin, jonka jälkeen ne erotetaan rangoistaan ja puristetaan hellästi. Viini käy kontrolloidusti 16- asteisessa terästankeissa 20 päivän ajan. Kevyen suodatuksen jälkeen viini pullotetaan hennolla rikkilisäyksellä.
Ruokasuositus: Raikas albariño on kuin tehty raikkaiden merenelävien seuralaiseksi. Klassikoista esimerkiksi boquerones runsaan öljyn kera tai paella de mariscos istuvat sopusoinnussa viinin vierelle.