TUOTTAJA

CASCINA SAN MICHELE - Marco Minnucci

Kuka

CASCINA SAN MICHELE - Marco Minnucci

Paikka

Costigliole d’Asti, Piemonte, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

7 hehtaaria, 40 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

cortese, barbera, bonarda, nebbiolo, brachetto

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, hiekka

Viljely

sertifioitu luomu

Cascina San Michele on pienessä, reilun 6000 asukkaan Costigliole d’Astin kylässä sijaitseva nuori viinitila, jonka tarina alkoi vuonna 2015 nuoren ja energisen viininviljelijän, Marco Minuccin toimesta. Ensiaskeleet Marco otti kuitenkin jo viisi vuotta aiemmin, kun hän osti pienen majatalon kylästä. Sen mukana tuli hehtaarin verran viinitarhoja ja nykyisellään Cascina San Michele viljelee paikallisia lajikkeita noin 6,5 hehtaarilla, jotka ovat jakautuneet kahdelle alueelle. Majatalon mukana tulleet hehtaarin palstat ovat ennallaan ja tämän lisäksi Marco on hankkinut 100 metrin päässä Santa Margheritasta 5.5 hehtaaria tarhoja.

Itse viinilä sijaitsee huikealla paikalla Piemonten kukkulan huipulla, Alban ja Astin välissä. Täällä näkyvää värittävät viiniköynnökset, unikot ja koiranputket. Kaikkia tarhoja hoidetaan luomuviljelyllä ja tarhoilta tapaa paikallisia lajikkeita, kuten barberaa, bonardaa, cortesea, nebbioloa ja brachettoa. Maaperä on hyvin kalkkipitoista ja se sijaitsee pitkällä Astin alueen ylittävällä Briccone-nimisellä maakaistaleella, joka soveltuu erityisen hyvin barbera- ja brachetto-rypäleiden viljelyyn. Tarhojen hyvinvoiva maaperä, joka yhdessä korkeuden kanssa on vuorovaikutuksessa Marcon huolellisen viininvalmistuksen kanssa, tuottaa viinejä joille on ominaista upea energia ja syvyys. Tavoitteena on välttää liiallista häirintää viiniköynnösten kehitykseen, vaan pikemminkin antaa niille mahdollisuus ilmaista itseään parhaalla mahdollisella tavalla jokaisena satokautena. Vuosikerrat elävät voimakkaasti ja ilmentävät aina nimenomaan kutakin ainutlaatuista vuotta.  Yksinkertaisesti sanottuna Marco valmistaa artesaaniviinejä, jotka heijastelevat selkeästi alueen monipuolista terroiria. Hän seuraa perinteiden polkua, jossa kova työ viinitarhoilla ja suuri kunnioitus rypäleitä kohtaan johtavat haluttuun lopputulokseen.

Rypäleet poimitaan luonnollisesti käsin ja viinit käyvät villihiivoilla. Ne saavat ikääntyä rauhassa vanhoissa tynnyreissä ja pullotuksen yhteydessä rikkiä käytetään säästeliäästi, jos ollenkaan. Marco ei myöskään suodata tai kirkasta viinejään. Marco Minucci pyrkii viineillään välittämään tunteen alueesta ja sen pitkästä historiasta. Hänen pullotuksensa ovat puhdasta juomisen iloa, täynnä energisyyttä, leikkisyyttä ja äärimmäistä nautittavuutta.

Tutustu tuotteisiin:

Costigliole d’Asti, Piemonte, Italia

Monferrato Rosso

25.90

Costigliole d’Asti, Piemonte, Italia
CASCINA SAN MICHELE