TUOTTAJA

CHÂTEAU ROCHER CORBIN - Philippe Durand

Kuka

CHÂTEAU ROCHER CORBIN - Philippe Durand

Paikka

-

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

-

Rypäleet

-

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

-

Viljely

-

Neljännen sukupolven viinintekijä Philippe Durand valmistaa eräitä Montagne-Saint-Emilionin jännittävimpiä viinejä tällä hetkellä. Hänen 10,5 hehtaarinsa sijaitsevat yhdessä ”korttelissa”, erinomaisella paikalla Calon-vuoren länsirinteillä, joka on myös alueen korkein kohta. Montagne itsessään tunnetaan suurimpana pohjoisen Saint-Emilionin ”satelliittialueista”. Sijainti on ideaali tummien cabernet- sekä merlot-lajikkeiden kasvatukselle, antaen maksimaalisen altistuksen auringolle sekä luonnollisen kastelun, jossa hiekkamaahan on sekoittunut savea. Merlot on täällä dominantti lajike ja viljelyalasta lähes 75% onkin omistettu sille. Valkoiset lajikkeet loistavat kokonaan poissaolollaan ja merlot’n sekä caberneitten lisäksi alueelta tapaa malbecia sekä petit verdota. Viiniköynnökset ovat keskimäärin 45-vuotiaita ja viidennes niistä on yli 80 vuotta vanhoja. Yksi merlot-palsta on myös ajalta ennen Phylloxeran saapumista Eurooppaan ja saavuttanut kunnioitettavan 150-vuoden iän.

Nimensä talo on saanut alueen keskiaikaisen hallitsijan, Lordi Corbinin mukaan. Tilan nykyisen isännän isoisoisä Charles Durand osti kiinteistön 1880-luvulla ja Rocher Corbin on periytynyt tällä tavalla neljän sukupolven ajan. Vuodesta 1986 lähtien Philippe on omistautunut kiinteistön nykyaikaistamiseen kunnioittaen ennen kaikkea terroiria, ympäristöä ja perinteisiä viiniköynnösten viljelykäytäntöjä. Tila on siirtynyt asteittain luomuviljelyyn 2010- luvun aikana ja sertifikaatin alla tila toimii vuosikerrasta 2020 lähtien. Philippe olikin ensimmäisten joukossa alueella, ketkä ottivat käyttöön kestävän maatalouden menetelmät. Tarhat ovatkin täynnä elämää hyönteisten muodossa ja rivien väleissä kasvaa pitkää ruohoa, villiapilaa ja yrttejä.

Tarhoilla rypäleet kerätään käsin 10 kilon koreihin vaurioiden välttämiseksi, minkä jälkeen ne lajitellaan manuaalisesti ennen varsien poistamista. Kellarissa Philippe käyttää enimmäkseen sementtiä käymiseen, mutta tekee myös pienen määrän viineistä tynnyrikäymisellä. Fermentaatiot ovat aina spontaaneja. Vuosien varrella hän on työskennellyt mahdollisimman vähäisellä rikin lisäyksellä ja vuodesta 2017 lähtien viineihin ei lisätä rikkiä missään kohtaa viininvalmistusta. Viinejä kypsytetään 12-14 kuukauden ajan tammessa, joista keskimäärin 20 % on uutta tammea. Philippen viineille on ominaista raikas hedelmäisyys, samettiset tanniinit ja herkän kukkeat eromit, jotka antavat tilan viineille eleganssia. Viinit ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia klassisen alueen diggareille sekä hyvän punaviinin ystäville. Juotavaa Bordeauxia nautittavalla ja modernilla otteella!

Tutustu tuotteisiin:

Montagne-Saint-Emilion, Bordeaux, Ranska

Les Promesses

20.50