TUOTTAJA

CLOS BERENGUER - José Domenech

Kuka

CLOS BERENGUER - José Domenech

Paikka

El Molar, Tarragona, Espanja

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

20 hehtaaria, 75 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

garnacha, cariñena, syrah, cabernet sauvignon, tempranillo

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkiperäinen hiekka ja savi

Viljely

luomu

Clos Berenguerin tilan juuret juontavat pitkälle 1950-luvun alkupuolelle, jolloin Domenechin suku aloitti viininviljelyn alueella. Tänä päivänä ohjaksissa on kolmannen sukupolven José Domenech, joka on hankkinut oppinsa Prioraton lisäksi Riojasta. Tila sijaitsee kauniin karulla alueella, josta aukeavat upeat näkymät Montsant-vuoristoon. Viinilä rakennettiin tällöin Espanjan sisällissodan aikaan suljetun mangaanikaivoksen yläpuolelle. Tila muutti osan kaivostunneleista tynnereiden varastoksi ja ne palvelevat samassa käytössä vielä tänäkin päivänä.

Tarhoja on käytössä tätä nykyä 16 hehtaaria ja ne sijoittuvat pääasiassa kolmen kylän alueelle Prioratossa. Ehdottomasti tärkein ja suurin alue näistä on El Molar, jossa myös viinilä sijaitsee. Köynnösten keski-ikä on kunnioitettava 75-vuotta ja tarhoilla toimitaan artesaanimeiningillä, luontoa kunnioittaen. Maaperä koostuu lähinnä punaisesta ja mustasta liuskekivestä, mutta alueelta löytyy myös kalkkipitoisempaa maata. Tämä kombo onkin tunnistettava talon viineissä, jossa klassiseen täyteläiseen fiilikseen saadaan mukaan mineraalista ja fressiä otetta. Rypäleistä garnacha ja cariñera ovat ehdottomasti kunkkuja, mutta cabernet ja syrah -rypäleet näyttelevät myös tärkeää sivuroolia talon blendeissä.

Karuissa oloissa kasvavista rypäleistä saadaan tunnetusti voimakkaita, volyymisiä viinejä. Berenguerin viineistä löytyy ehdottomasit volyymia ja runsautta, mutta myös raikasta eleganssia ja herkkyyttä. Tätä tukee myös maltillinen tammen käyttö, jossa suositaan käytettyjä jenkki- ja ranskalaisia tynnyreitä. Luonnonmukaisesti valmistetut vinkut toimvat monessa kohtaa ja nautittava tyyli komppaa hienosti erilaisia lihaisampia annoksia.

Tutustu tuotteisiin:

Molar, Priorat, Espanja

Clos de Tafall

18.90