DER GLÜCKSJÄGER
Venningen, Pfalz, Saksa
WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page
8 hehtaaria, 60 000 pulloa vuodessa
riesling, chardonnay, weisserburgunder, grauburgunder, sauvignon blanc, pinot noir, cabernet sauvignon
WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page
savi, hiekka, liuskekivi
sertifioitu luomu
Uuden sukupolven viininvalmistaja Andreas Pfaffmann-Wiedemannin matka heijastaa tiiviisti Pfalzin, historiallisesti valkoviineistään tunnetun alueen, kehittyvää mainetta. Alue on tunnettu toinen toistaan arvostetuimmista taloista, mutta viime vuosien aikana pienet, innovatiiviset viinitilat ovat nostaneet päätään. Andreaksen ja hänen vaimonsa Cathrinin viinitila on yksi näistä luonnonmukaisten viinien valmistukseen keskittyvä tila, jonka juuret eivät omaa vuosikymmenien tai -satojen historiaa vaan tuovat viineihin oman näkemyksen ilman oppia taikka taakkaa menneiltä vuosilta.
Tila sijaitsee pienessä Venningenin kylässä, noin 100 kilometrin päässä Frankfurtista, Pfalzin viinialueen keskiössä. Täällä pienet mutkittelevat mukulakivikadut reunustuvat rehevällä metsämaisemalla ja rikkaalla luonnolla.
Pariskunnan tarhat ovat jakautuneet ympäri kylää reilun kahdeksan hehtaarin alueelle. Maaperä tarhoilla on alueelle tyypilliseen tapaan moninaista. Andreasin tyyli viininteossa on eklektinen ja viinit vaihtelevat kevyen raikkaasta Junge Hundesta kermaisen täyteläiseen Der Rieslingiin ja erittäin moniulotteiseen Cabernet Sauvignoniin. Vaikka tilan pääpaino onkin valkoviineissä, myönnettiin tilan Cabernet’lle Eichelmann Certificate parhaasta Cabista Pfalzissa vuonna 2019.
Andreasen ja Cathrinin tekemisessä on ehdottomasti keskiössä tarhatyö, joka saa vanhojen köynnösten elinvoimaisuuden ja ominaisuudet esille parhaalla mahdollisella tavalla. Luomusertifikaatin alla tila on toiminut vuodesta 2018 ja viime vuosien aikana viljelyyn on tullut biodynaamisia oppeja. Kellarityössä Andreas liputtaa villihiivojen ja tynnyrikypsytyksen nimeen ja kaikki talon viinit viettävätkin aikaa erikokoisissa tynnyreissä. Pullotus tapahtuu viinien ollessa luonnontilassa, eli erillistä suodatusta tai kirkastusta viineille ei tehdä. Ainoastaan pieni rikkilisäys tapahtuu pullotuksen yhteydessä tarvittaessa. Viinien mieleenpainuvia etikettejä koristaa perheen dalmatilainen Anouk.