TUOTTAJA

LIGAS - Jason Ligas

Kuka

LIGAS - Jason Ligas

Paikka

Pella, Kreikka

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

6 hehtaaria, 30 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

roditis, kydonitsa, assyrtiko, sauvignon, ximomavro, limniona, merlot

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, hiekka

Viljely

biodynaaminen

Muinaisista ajoista lähtien Pellan alueella Pohjois-Kreikassa on ollut runsaasti viininviljelyä ja alue on tunnettu Kreikassa hyvistä viinitarhoistaan ja pitkästä historiastaan. Paikallisista rypäleistä tunnetuimmat lienevät Retsinaankin käytetyt roditis ja assyrtiko, joista osaavissa käsissä muovautuu ainutlaatuisia ja todella herkullisia viinejä. Tätä nykyä alueella viininviljely kukoistaa ja loivat auringon hellimät rinteet ovat täynnä viinitarhoja. Jason Ligas sai pienen viinitilan vanhemmilta hoitaakseen ja alun alken kantavana ajatuksena oli tehdä hiukan tylsistä ja aliarvostetuista roditis- ja assyrtiko- rypäleistä jotain erityistä, joka ilmentää aluetta ja sen ainutlaatuisuutta modernilla fiiliksellä.

Jason on opiskellut enologiksi Ranskassa ja sieltä ovat peräisin myös luonnonmukaisen viininvalmistuksen opit, joita tilalla harjoitetaan. Juuri omavarainen biodynaaminen viljely, kontrolloidut satomäärät ja kaiken keskipisteenä oleva ”terroir”-ajattelu ovat nostaneet Ligasin tilan yhdeksi alueen ehdottomista huipuista. Tarhoja Ligasilla on kymmenisen hehtaaria, joista 6 hehtaaria on tällä hetkellä tuottavia. Paikallisten roditiksen, kydonitsan, assyrtikon, ximomavron ja limnionan lisäksi Jason viljelee tarhoillaan kansainvälisistä lajikkeista sauvignon blancia ja merlota.

Maaperä tarhoilla on savea ja hiekkamaata, joka antaa viineihin niiden hienon raikkauden ja herkullisuuden. Tilan kellaria on modernisoitu viime vuosien aikana ja muun muassa lämpötilakontrolloitujen tankkien kautta tekeminen on siirtynyt nykyaikaan ja rypäleistä saadaan tuotua esille täydellisesti niiden ominaisuudet. Biodyymisten oppien mukaisesti satomäärien kasvu tapahtuu ilman pakottamista ja kaikella tekemisellä pyritään turvaamaan olemassa olevien rypäleiden parhaat mahdolliset kasvuolosuhteet sekä laadun ja määrän ideaali balanssi. Natural wine -protokollan mukaisesti viinit saavat käydä luonnollisilla hiivakannoilla, niitä ei suodateta eikä kirkasteta ja sulfiittien kanssa ollaan varovaisia. Lopputuloksena on todella herkullisia ja ehdottoman omaleimaisia naturaaleja viinejä, jotka omaavat huikean nauttimispotentiaalin.

Tutustu tuotteisiin:

Pella, Kreikka

Moschomavro

21.90