TUOTTAJA

LIDY - Nicolay & Marcel Lidy

Kuka

LIDY - Nicolay & Marcel Lidy

Paikka

Frankweiler, Pfalz, Saksa

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

15 hehtaaria, 120 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

riesling, sylvaner, auxerrois, spätburgunder

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

hiekka, savi

Viljely

sustainable

Perheomisteinen Lidyn viinitila sijaitsee Etelä-Pfalzissa, reilun 800 asukkaan Frankweilerin kylässä. Talon viinitekijöitä löytyy tätä nykyä kolmessa polvessa, vaikkakin itse tilan juuret juontavat huomattavasti kauemmaksi. Bertram Lidyn pojista Marcel vastaa nykyään viininteosta ja Nicolay markkinoinnista ja myynnistä. Uusi sukupolvi kasvaa viininvalmistukseen jo kovaa vauhtia, mutta sukupolvenvaihdokseen on vielä matkaa.

Perhetilan omistuksessa on reilut 15 hehtaaria tarhoja, rieslingin ja spätburgunderin ollessa tärkeimmät lajikkeet. Nämä lajikkeet täyttävät lähes puolet kokonaispinta-alasta, mutta kaiken kaikkiaan perhe viljelee yli kymmentä eri lajiketta kuten kerneriä, weissburgunderia ja auxerroita. Vuosituotanto on n. 120 000 pulloa, vuosikerrasta riippuen. Kunnioitus saksalaisia perinteitä kohtaan elää vahvana perheen tuotannosta ja osan viineistään he pakkaavatkin perinteisiin litran pulloihin.

Pfalzin lämmin ja kuivahko ilmasto luo otolliset olosuhteet laatuviinien valmistukseen ja perheen viinit edustavat Pfalzia puhtaimmillaan. Ne ovat pääsääntöisesti hyvin hedelmäisiä ja runsasta hapokkuutta tasapainottaa pieni jäännössokeri. Tuotanto on kallellaan ehdottomasti kuiviin viineihin ja valikoimassa on vain pari selkeästi enemmän sokeria omaavaa vinkkua. Viinien lisäksi perhe tislaa pienen määrän snapsia vuosittain, joka menee valtaosin kyläläisten käyttöön.

Maaperä tarhoilla on pääosin kalkki- ja hiekkamaata, mutta mukana on myös palstoja joiden maaperä on niin ikään alueelle ominaista punaista savea. Kellarissa homma hoidetaan luonnollisilla hiivakannoilla ja viinit kypsyvät pääosin teräksessä ja ikivanhoissa puutynnyreissä. Askelia entistä luonnonmukaisempaan suuntaan otetaan jatkuvasti ja etenkin tarhatyössä kemiallisten lannoitteiden ja torjunta-aineiden käytöstä on luovuttu lähes kokonaan.

Marcel ja Nicolay ovat osa nuorta etelä-pfalzilaista viinintekijäporukkaa, joka kutsuu itseään nimellä ”Die Junge Südpfalz”. Nämä nuoret nousevat starat kisailevat keskenään, maistelevat toistensa viinejä ja esittelevät niitä messuilla yhdessä. Homma alleviivaa hienosti nykyaikaista otetta, joka myös Pfalzissa on vahvasti läsnä. Kaukana ovat ajat, jolloin naapurit kilpailivat keskenään. Fokus on nostaa Pfalzia enemmän ja enemmän kartalle sekä tietenkin tuoda tarjolle yhteisvoimin laadukasta viiniä laajalla skaalalla.

Tutustu tuotteisiin:

Frankweiler, Pfalz, Saksa

Spätburgunder Trocken

18.90

Frankweiler, Pfalz, Saksa
WEINGUT LIDY