TUOTTAJA

TEZZA

Kuka

TEZZA

Paikka

Valpantena, Veneto, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

22 hehtaaria, 90 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

corvina, rondinella, oseleta

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkki, sora

Viljely

sertifioitu luomu

Tezzan viinitalo pitää majaansa Valpantenassa, jossa perhetila on toiminut 1960-luvulta lähtien. Nykyisten isäntien isovanhemmat Giovanni ja Virginia aloittivat maanviljelyn alueella 1952 ja muutaman vuoden kulutta he päättivät aloittaa omien viinien pullotuksen. Heidän lapsensa Paolo, Giuseppe ja Renzo jatkoivat viinitilan tarinaa aina vuoteen 1998, jolloin serkukset Flavio, Vanio ja Federico hyppäsivät puikkoihin. Tila on kasvanut parin hehtaarin ja muutaman sadan pullotuotannosta maltillisesti vuosien saatossa ja tätä nykyä tarhoja on omistuksessa reilut 20 hehtaaria. Pääpaino tuotannossa on Ripasso- sekä Amarone-viineissä.
Perhen tarhat jakautuvat kolmelle klassiselle Valpolicellan tuotantoalueelle Veronan kaupungin ja Lessini vuoriston välittömään läheisyyteen. Perhe aloitti vuonna 1998 tarhojen uudistamisenohjelman, jonka pyrkimyksenä oli viedä tila täysin luonnonmukaiseen suuntaan. Kaikki talon viinit ovat sertioitua luomua vuodesta 2021 alkaen. Perinteiset kemialliset lannoitteet ja rikkakasvien torjunta-aineet ovat tätä nykyä korvattu korvattu luonnollisilla menetelmillä ja tekniikoilla. Päälajikkeet ovat alueelle tutut Corvina, Rondinella ja Oseleta. Nämä kolme alueen hyvin erilaista alkuperäislajiketta viihtyvät erityisen hyvin Valpantenan kalkkirikkailla, soraisilla mailla, jonka mikroilmasto on kuiva ja jota lempeät tuulet viilentävät.
Myös tilan tyyli on kokenut vuosien saatossa muutoksen ja nykyisin talon tyyli nojaa vahvasti raikkaan hedelmäisiin viineihin, jossa alueelle jopa hiukan epätyypillinen raikkaus on aina läsnä. Erityisesti talon Ripasso-viinit mukailevat kevyempää tyylisuuntaa, jossa uutosvaihe pyritään pitämään kevyenä.
Viinit käyvät alkoholikäymisen luonnollisilla hiivakannoilla teräksessä ja niitä kypsytetään sekä 750 litran ranskalaisessa ja slavonialaisessa tammessa tai 225 litran ranskalaisissa tynnyreissä.

Tutustu tuotteisiin:

Valpantena, Veneto, Italia

Ma Roat Valpolicella Ripasso D.O.C. Superiore

17.90

Valpantena, Veneto, Italia
TEZZA