Tuoksu ja maku: Runsaan hedelmäinen tuoksu antaa tummaa marjaisuutta, hentoa savuisuutta ja mausteisuutta. Kitalalella viini on erittäin monitahoinen. Keskitäyteläisestä viinistä voi löytää kypsien marjojen ja tummien hedelmien, kuten luumun aromeja. Tanniinirakenne on pehmeä ja jäntevä hapokkuus tuo viiniin raikkautta. Jälkimaussa on kevyttä savuisuutta ja lakritsia. Yllätävän kevyt Ripasso!
Alkuperä ja viininvalmistus: 20-35-vuotiaat köynnökset kasvat Valpantenan alueella. Maaperä on kalkkipitoista, jonka alla on savikerros. Rypäleet kerätään käsin ja alkoholikäyminen tapahtuu teräksessä. Toinen käyminen tapahtuu Amarone-viinin kuorien ja mehun kanssa, jossa viiniin saadaan lisää rakennetta. Verrattain lyhyt 7 vuorokauden maseraatio antaa viinin hedelmäisyydelle tilaa ja lopputuloksena on raikkaan nautittava paketti.
Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini toimii niin erilaisten antipastojen, pastojen ja kevyempien liharuokien seurana. Kokeile esimerkiksi klassista venetolaista Pasta e fagioli alla Venetaa.