TUOTTAJA

ANDI KNAUSS

Kuka

ANDI KNAUSS

Paikka

Strümpfelbach, Würtenberg, Saksa

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

12 hehtaaria, 90 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

riesling, pinot blanc, muskateller, kerner, silvaner, chardonnay, trollinger

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkikivi, savi

Viljely

sertifioitu luomu, biodynaaminen

Württenbergissä viininviljelyllä ja –valmistuksella ovat pitkät perinteet, mutta siinä missä edeltäville sukupolville homma oli enemmänkin harrastusta Mercedes-Benzin tehtaalla vietetyn päivän jälkeen, on nykyinen sukupolvi vihkiytynyt asiaan koko sydämellään. Andi Knauss on mainio esimerkki tästä uudesta sukupolvesta, kenelle paikka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden työstää toinen toistaan mielenkiintoisempia viinejä. Andi nappasi tilan vetäjän valtikan isältään vuonna 2004, jolloin hän paluumuutti Saksaan naapurista Itävallasta, jossa hän oli opiskellut enologiksi sekä työskennellyt parin vuoden ajan eri tiloilla. Näiden vuosien aikana tekemiseen iskostui vahva fokus luomu- ja biodynaamiseen viljelyyn, jonka mukaan tilalla ollaankin toimittu vuodesta 2005. Perhetila sijaitsee Strümpfelbachin kylässä ja tarhat ovat levittäytyneet laajalle. Palstoja onkin useita kymmeniä Rems-joen varrella ja ne sijaitsevat 300-400 metrin korkeudessa kolmen eri kylän alueella. Yhteensä tarhoja Andilla on hiukan vajaa 14 hehtaaria. Tila on vuosien saatossa hiljalleen kasvattanut hehtaareja, hankkien pieniä ja kiinnostavia palstoja ja yksittäisiä rivejä sieltä täältä. Maaperä tarhoilla on pääosin erilaista kerrostunutta kalkkikiveä, joka on hyvin tyypillistä alueelle. Tarhoilla kasvaa rieslingiä, pinot blancia, muskatelleriä, kerneriä, silvaneria, charonnayta sekä totta kai paikallista kuuluisaa trollingeria. Valikoima nojaa valkoisissa raikkaan hedelmäisiin ja elegantteihin viineihin, kun taas punaiset edustavat herkkää ja aromaattista meininkiä, joista ei luonnetta puutu. Kellarityö tehdään pieteetillä ja mahdollisimman luonnonmukaisesti. Viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoilla ja lisäykset pidetään maltillisina. Viinit kypsyvät pääosin teräksessä, alleviivaten raikkautta ja mineraalista otetta, mutta vanhoja tynnyreitäkin kellarista löytyy. Andi on ehdottomasti yksi saksalaisista uuden aallon kiinnostavista tekijöistä, jonka tinkimätön työ maistuu upealla tavalla hänen viineistä; nautittavuutta, raikkautta ja eleganssia samassa paketissa!

Tutustu tuotteisiin:

Strümpfelbach, Württenberg, Saksa

Rosé Trocken

18.30

Strümpfelbach, Württenberg, Saksa
ANDI KNAUSS
Strümpfelbach, Württenberg, Saksa

Weiss

15.90