Tuoksu ja maku: Raikas tuoksu antaa reilusti karviaisen, veriappelsiinin ja aprikoosin aromeja. Suutuntuma seuraa tuoksun hedelmäistä fiilistä, jossa ryhdikkäät hapot pitävät viinin loistavasti tasapainossa. Kuiva jälkimaku viimeistelee hienon makukokemuksen.
Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet kerätään käsin Strümpfelbachin lähialueiden tarhoilta, joiden maaperä on pääosin savea. Köynnökset ovat iältään keskimäärin 20-vuotiaita. Viini käy alkoholikäymisen villihiivoilla spontaanisti terästankeissa eikä se näe tammea lainkaan. Pullotuksen yhteydessä siihen tehdään kevyt suodatus ja pieni sulfiittilisäys.
Ruokasuositus: Knaussin weiss sopii loistavaksi illan aloittajaksi tai alkuruokien seuraksi. Kokeile esimerkiksi paahdettujen rapuvartaiden tai mausteisen kookoscurryn kaverina!