Weiss

 
 

23.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksusta esiin nousevat kivellisten hedelmien, kuten persikan ja aprikoosin aromit. Hentoa kukkaisuutta ja yrttisyyttä on myös havaittavissa. Viini on suussa kuiva ja tuoksun meininkeihin säntää upea happorakenne sekä mineraalisuus. Viini on osaltaan huippujuotava (10%), mutta antaa myös kivaa haastetta kokeilemaan erilaisille safkoille. Pieni tanniinin tuoma tekstuurisuus viimeistelee nautinnon.

Alkuperä ja viininvalmistus: Rypäleet poimitaan ajoissa, jotta raikkaus ja hapokkuus säilytetään. Tarhojen maaperä koostuu pääsääntöisesti kalkki- ja merkeli-kivestä, sekä graniitista. Müller-Thurgau ja Scheurebe saivat käydä kuorien kanssa kahden viikon ajan, kun muut rypäleet puristettiin suoraan. Kypsytys tapahtuu isoissa 2500 litran tynnyreissä ja se pullotetaan ilman suodattamista tai kirkastamista. Vuosikerrasta riippuen siihen lisätään vain pieni määrä sulfiittia.

Ruokasuositus: Viinissä löytyy niin upea kompleksisuus, minkä lämpötilalla voit helposti ns. “leikkiä”, joten me suosittelemme olemaan viinin kanssa myös hyvin leikkisiä ja yhdistelemään sitä ympäri vuoden sesonkien parhaille raaka-aineille. Talven iltoihin kokeile vaikka paahdetun maa-artisokkakeiton kanssa tai burrataa oliiviöljyn ja tryffelin kanssa. Tämä viini toimii myös ehdottomana janon sammuttajana.

Lisätiedot

Tuottaja

MARTO WINES – Martin Wörner

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

10%

Tyyppi

Kuorikontakti, Valkoiset

Rypälelajikkeet

müller-thurgau, riesling, scheurebe, würzer, faber, silvaner

Mesta

Flonheim, Rheinhessen, Saksa

Luokittelu

Sertifioimaton luomu