TUOTTAJA

CASCINA ALBERTA - Francesco Guermani

Kuka

CASCINA ALBERTA - Francesco Guermani

Paikka

Treiso, Piemonte, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

18 hehtaaria, 80 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

riesling, barbera, nebbiolo

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkikivi, hiekka

Viljely

sertifioitu luomu

Cascina Albertan viinitila sijaitsee Treisossa, Barbarescon kylän eteläpuolella, vain noin 10 kilometirä Alban kaupungista. Tila historia alkoi jo vuonna 1927, joten pitkät perinteet velvoittavat… Cascina Alberta myi pitkään rypäleitänsä isoille Piemonten laatutuottajille, mutta 2007 tilan omistaja Francesco Quermani teki päätöksen ryhtyä valmistamaan viiniä tilan omalla nimellä. Tällöin myös kova työ tarhoilla oli siinä pisteessä, mihin Francesco oli vuosien saatossa tähdännyt. 2010 julkaistu ensimmäinen oma vuosikerta osoitti herran ajatukset tosiksi ja sekä laadullisesti että tyylillisesti oltiin heti asian ytimessä. Talon tuottamat viinit ovat silkkisen pehmeitä ja herkkiä. Ne eivät ole alueelle tyypillisen täyteläisiä ja reheviä vaan erittäin elegantteja ja herkullisen nautittavia.

Cascina Alberta omistaa yhteensä 19 hehtaaria viinitarhoja. Sen lisäksi heillä on niittyjä, metsää ja hedelmätarhoja. Kaikkea maata hoivataan luomumenetelmin, eikä nillä käytetä torjunta-aineita tai lannotteita ollenkaan. Kellarissa käytetään vanhaa tammea sekä sementtitankkeja. Parin viime vuoden aikana myös pari lähialueella valettua amphoraa on löytänyt tiensä kellariin.

Tilan omistajan Francescon missio on suurempi kuin ”vain” tehdä mahtavaa viiniä. Hän antaa vanhoille unohdetuille viinitarhoille uuden elämän istuttamalla ne uudelleen. Toinen samantyylinen projekti on hotellitoiminta, jossa Francesco kunnostaa tilan vanhoja rakennuksia majoitusta varten. Tilan omassa ravintolassa yhdistyy italialainen luonteenlaatu; hyvä ruoka ja viini hyvässä seurassa kuuluvat lähtemättömästi yhteen.

Vuonna 2016 tilalla siirrytiin seuraamaan biodynaamista kalenteria ja samalla otettiin harppaus kohti entistä luonnonmukaisempaa meininkiä. Tämän tuloksena muun muassa sulfiittien käyttöä rajoitettiin huomattavasti ja lisäys on enää minimaalinen pullotuksen yhteydessä. Uudet vuosikerrat jatkavat samalla herkän silkkisellä linjalla, mistä talo on vuosien saatossa totuttu tuntemaan.

Tutustu tuotteisiin:

Treiso, Piemonte, Italia

Barbaresco Giacone (tilapäisesti loppu)

31.90

Treiso, Piemonte, Italia
CASCINA ALBERTA