TUOTTAJA

CASTELLO MONTESASSO - Elisa Baraghini

Kuka

CASTELLO MONTESASSO - Elisa Baraghini

Paikka

Mercato Saraceno, Emilia-Romagna, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

5 hehtaaria, 12 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

famoso, riesling, sangiovese

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, hiekka

Viljely

sertifioitu luomu

Castello Montesasso on pieni viinitila Emilia-Romagnassa. Se sijaitsee historiallisessa Montesasson kylässä, reilun 30 kilometrin päässä San Marinosta. Tilan vetovastuussa on ollut vuodesta 2014 Elisa Baraghini, joka jatkaa tilan satavuotiasta historiaa ja sukunsa perintöä alueella. Tila on ollut mukana maataloustoiminnassa koko olemassaolonsa ajan, mutta perittyään kiinteistön vuonna 2014 alkoi Elisa keskittyä entistä enemmän viininvalmistukseen. Samalla hän remontoi vanhan maatilan nykytarpeita vastaavaksi majataloksi, ajatuksena osaltaan elvyttää alueen viinitilamatkailua. Tilalla on tiluksia yhteensä 5 hehtaaria, joista 3 on pyhitetty viiniköynnöksille.

Kaikki työ pienellä boutique-tilalla tehdään pieteetillä käsin. Köynnökset kasvavat aivan maatalon ympäristössä 380 metrin korkeudessa ja niitä työstetään luonnonmukaisin menetelmin. Tila kuuluu Romagna Sangiovese DOC:n alle, tarkemmin San Vicinio -nimiseen osa-alueeseen. Italian laajimmin viljelty punainen lajike Sangiovese on myös täällä itseoikeutettu kunkku. Montesasson kukkulan huipulla, jossa maaperä on pääosin hiekkaista ja Apenniinien vuoriston vaikutus ilmastoon on suuri, sangiovese ilmentää itseään hienoiksi, eleganteiksi ja hapokkaiksi viineiksi. 2014 istutetut tarhat ovat sangiovese-kloonia nimeltään RBL1. Agronomi Remigio Bordinin johdolla valittu klooni päätyi tarhoille erityisominaisuuksien vuoksi, jossa rypäleet ovat pieniä ja paksukuorisia. Tämä takaa rypäleiden tasaisen kypsymisen ja pienen rypälekoon ansiosta mehu on sokeripitoisempaa ja hyvin aromirikasta. Sangiovesen lisäksi tarhoilla viljellään kahta valkoista lajiketta, famosoa sekä rieslingiä.

Kellarityössä Elisa yhdistelee alueen perinteisiä menetelmiä nykyaikaisen teknologian tuomiin mahdollisuuksiin. Manuaalisen sadonkorjuun jälkeen mehut käyvät spontaanisen käymisen aina kontrolloidulla lämpötilalla teräksessä. Famoso- sekä riesling-viinit jatkavat kypsymistä teräksessä, kuten myös tilan toinen kevyempi punaviini Rapsodya. Tilan Eligyo Riserva saa kypsyä vanhoissa ranskalaisissa tonneaux-tynyreissä, ennen kuin se palautetaan teräkseen ennen pullotusta. Vuosituotantomäärä tilalla on ainoastaan noin 12 000 pulloa.

Tutustu tuotteisiin:

Mercato Saraceno, Emilia-Romagna, Italia

Famoso

18.90

Mercato Saraceno, Emilia-Romagna, Italia
CASTELLO MONTESASSO
Mercato Saraceno, Emilia-Romagna, Italia

Eligyo Sangiovese Riserva (tilapäisesti loppu)

21.90