TUOTTAJA

CELLER FRISACH - Francesc Ferré

Kuka

CELLER FRISACH - Francesc Ferré

Paikka

Corbera d’Ebre, Terra Alta, Espanja

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

16 hehtaaria, 70 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

garnacha blanca, garnacha negra

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkiperäinen kivi ja hiekka

Viljely

sertifioitu luomu

Francesc Ferren perhe on viljellyt rypäleitä luonnonmukaisesti Corbera d’Ebressä yli 200 vuotta, mutta viininvalmistuksen tila aloitti vasta vuonna 2009. Tällöin juuri koulunsa lopettanut Francesc päätti aloittaa perhetilalla omaa nimeä kantavien viinien valmistuksen. Luonnonmukaisuuden vaaliminen ja siihen sitoutuminen on hänellä syvästi DNA:ssa, sillä alueella ei ole koskaan opeteltu käyttämään keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita. Francesc kuvaa Frisachin nimeä kantavan tilan perustamista erittäin henkilökohtaiseksi projektiksi, jossa ainutlaatuisen terroirin tutkiminen ja vanhojen viininvalmistusmenetelmien hiominen yhdessä luonnonmukaisen viljelyn kanssa on jatkuvaa oppimista ja kokeilua, joka ei koskaan tule täysin valmiiksi. Yhtä tärkeää on kunnioittaa perinteitä ja Ebron aluetta, joka Espanjan sisällissodan (1936-1939) aikana toimi taistelukenttänä.

Corbera d’Ebre sijaitsee vastapäätä Barcelonan kukkoilta, sen länsipuolella. Täällä homman nimi on ehdottomasti garnacha tai vernatxa, kuten paikalliset rypälettä kutsuvat. Rypäle esiintyy talon viineissä sekä valkoisena että punaisena ja on ehdottomasti Francescin tavaramerkki. Tämän lisäksi savi- hiekka ja kalkkiperäisessä maaperässä kasvaa hiukan cariñenaa. Kaikki työ tarhoilta kellariin tehdään käsin ja mitään pakottamatta. Kellarissa sementtitankit näyttelevät isoa roolia, joiden lisäksi kypsytys tapahtuu ikivanhoissa puusammioissa. Francesc kokee, että tammen tuominen herkkään Corberan garnachaan piilottaa viinistä sen alkuperäisen luonteen. Vaikka päivälämpötilat ovatkin korkeat, tarjoavat viileät yöt korkealla sijaitsevien tarhojen rypäleille tervetullutta vastapainoa ja lopputuloksena on nimenomaan dynaamisia ja raikkaita viinejä. Viinien todellinen luonne onkin olla nuorena nautittavia, jossa kypsyys ja eloisuus ovat miellyttävässä tasapainossa. Viinien rypäleet kerätään lähes kaikkiin eri viineihin kahdessa osassa: ensimmäisestä harvestista haetaan raikkautta ja eloisuutta ja toinen keräily samoille tarhoille tuo viineihin niiden kypsyyden ja eleganssin.

Francescin viinit ovat todella vuosikerralle ominaisia ja kypsytysjaksot, kuorikontaktit ja stailit vaihtuvat suurestikin vuosien välillä. Tavoitteena on tehdä niin puhdas ilmentymä kustakin vuodesta kuin mahdollista. Olemme fiilistelleet näitä viinejä parin vuoden ajan ja olemme todella innoissamme, kun viinit vuosikerran 2018 myötä rantautuvat tänne! Pähkinänkuoressa voidaan todeta, että Francescin viinit kuvastavat hienolla tavalla hänen persoonaansa; avoin, eloisa ja hauska.

Tutustu tuotteisiin:

Corbera d’Ebre, Terra Alta, Espanja

L’Abrunet de Frisach Rosat

15.90

Corbera d’Ebre, Terra Alta, Espanja
CELLER FRISACH