TUOTTAJA

CHAMPAGNE CHAVOST - Fabian Daviaux

Kuka

CHAMPAGNE CHAVOST - Fabian Daviaux

Paikka

Chavot-Courcourt, Èpernay, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

9 hehtaaria, 25 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

chardonnay, pinot meunier, pinot noir

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkiperäinen savi, liuskekivi, merkeli

Viljely

biodynaaminen

Champagne Chavostin pieni viinilä pitää majaansa Chavot-Courcourtin kunnassa, aivan Èpernayn eteläpuolella. Tila on perustettu vuonna 1946, jolloin muutama alueen viljelijä yhdisti voimansa ja alkoi tuottaa viiniä omia viinejä yhdyskunnan nimen alla. Viininvalmistuksesta ja toiminnasta vastaa tätä nykyä Fabian Daviaux, jonka johdolla kaikki tuotanto on ollut täysin luonnonmukaista vuodesta 2016 lähtien. Daviauxin perheellä itsellään on omistuksessaan tarhoja muutaman hehtaarin verran, joista saadut rypäleet käytetään myös osittain Champagne Chavostin tuotantoon.

Viime vuosikymmeninä monet asiat ovat muuttuneet Champagnessa. Champagne on ollut paikka, jossa luomuviljelystä ei juuri ole puhuttu eikä biodynaamista toimintaa ole edes mietitty. Kaikki tämä on alkanut pikku hiljaa muuttua ja Champagne Chavost edustaa tätä muutosta ja sukupolven vaihdosta hienolla tavalla. Fabian haluaa myös määrittää uudelleen ajatusta viljelijästä, rypäleiden ostajasta ja yhteistyöstä. Nykyisillä alueen hinnoilla moni intohimoinen nuori tekijä ei saa mahdollisuutta aloittaa omaa viininvalmistustaan muutoin kuin ostamalla rypäleitä työllä ja vinifioimalla niitä vuokrakellareissa. Fabian haluaa omalla toiminnallaan tukea tätä uuden sukupolven tulemista ja siloittaa heidän tietään kohti omaa tuotantoa ja viinitilaa. Chavostin talon käyttämät rypäleet tulevat kaikki heidän pienen osuuskunnan omilta luomutarhoilta. Noin kymmenestä hehtaarista ainoastaan vajaa puolet käytetään näihin samppanjoihin ja vuosituotantomäärä onkin ainoastaan 25 000 pulloa.

Kellarityössä Fabian on intohimolla ajanut filosofiansa mukaista linjaa, jossa mitään lisäyksiä ei tehdä missään vaiheessa valmistusprosessia. Prosessi tähän kaikkeen on ollut pitkä ja opintäyteinen ja ensimmäiset viinit ilman lisättyä sulfiittia tehtiin 2019. Puristuksen jälkeen viinit vinifioidaan teräksessä ja ne saavat kypsyä myös samaisissa tankeissa rauhakseen. Viinejä ei luonnollisesti myöskään kirkasteta tai suodateta. Samppanjoiden lisäksi Fabian valmistaa kahta stilliä viiniä Coteaux Champenois-apellaation alla.

Chavostin samppajat ovat terroiria ja viininvalmistusta puhtaimmillaan. Ne ilmentävät hienolla tavalla klassista aluetta, luonnonmukaisin artesaanimenetelmin.

Tutustu tuotteisiin:

Chavot-Courcourt, Èpernay, Ranska

Blanc d’Assemblage Brut Nature

41.00

Chavot-Courcourt, Èpernay, Ranska
CHAMPAGNE CHAVOST