CHATEAU VESSIÈRE - VINCENT THEULON
Costières de Nimes, Rhône, Ranska
Camargue, Costieres de Nimes, Rhone, Ranska
60 hehtaaria, 180 000 pulloa vuodessa
muscat, grenache, roussanne, syrah, carménère, cabernet sauvignon
grenache blanc, muscat
savi, kalkkikivi, hiekka, liuskekivi
sertifioitu biodynaaminen
Chateau Vessiére sijaitsee eteläisessä Rhônessa, tarkalleen ottaen Costieres de Nimesin melko tuntemattomalla viinialueella. Seitsemän sukupolvea samalla perheellä nähneen luomutilan viinintekemisestä vastaavat tätä nykyä Philippe Teulon sekä yksi hänen pojistaan, Vincent. Philippe otti tilan haltuun 70-luvulla ja ryhtyi ensi kertaa valmistamaan kaupallisesti viiniä. Tätä ennen rypäleet oli myyty eteenpäin. Ensimmäinen vuosikerta pullotettiin 1978 ja seuraavasta vuodesta eteenpäin viinejä on nautittu myös tilan ulkopuolella. Vincent on hakenut oppia Montpellierin enologian laitokselta ja opiskeli viinintekemistä Napa Valleyssa, Kaliforniassa. Amerikan tuomisina hän tutustui viimeiseen teknologiaan viinin valmistamisen ympärillä, jotka yhdistyvät nykyisellään perinteisiin metodeihin kellarissa.
Vincent ja hänen vaimonsa Lucie ovat kantaneet soihtua ja jatkaneet perhetilan historiaa vuodesta 2007. He ovat vieneet tilan tuotantoa luonnonmukaisempaan suuntaan ja nykyään kaikilla tarhoilla on luomusertifikaatti. Myös oman tuotannon tarhojen määriä on pienennetty antamalla osa vuokralle. Perheellä on tätä nykyä n. 45 hehtaaria tarhoja Costieres de Nimesin alueella. Ne ovat Rhonen eteläisimpiä ja nauttivat Välimeren lämpimästä sekä aurinkoisesta ilmastosta. Tarhojen maaperä on pääosin punaista savea ja pikkukiviä, jotka pitävät hyvin lämpöä yöaikaan.
Tätä nykyä tilalla on myös majoitustoimintaa, joten ulkopuoliset vieraat ovat myös erittäin tervetulleita majoittumaan ja tutustumaan talon viineihin. Philippe ja Vincent ovat kasvattaneet tiimiä perheen ulkopuolellekin, mutta kaikessa tekemisessä tilalla on vain yksi päämäärä: tuottaa mahdollisimman aitoja ja alueelleen tyypillisiä viinejä luontoa kunnioittaen.