TUOTTAJA

FATTORIA DI SAMMONTANA - Family Dzieduszyck

Kuka

FATTORIA DI SAMMONTANA - Family Dzieduszyck

Paikka

Montelupo Fiorentino, Toscana, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

12 hehtaaria, 60 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

trebbiano, malvasia, sangiovese, canaiolo, colorino, ciliegiolo

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kivi, sora

Viljely

sertifioitu luomu

Fattoria di Sammontanan pieni perhetila nauttii ainutlaatuisesta tasapainosta perinteiden ja innovaatioiden välillä yhden Toscanan historiallisimman viininvalmistusalueen, Chiantin, keskustassa. Kuten tarina kiertää usein näillä leveyspiireillä, Sammontana ja sen viiniköynnökset saivat alkunsa vuosisatoja sitten maaseudun ”borgosta”, joka oli aikoinaan kukoistava vehnätila täynnä viiniköynnöksiä ja oliivipuita.

Sammontana juontaa juurensa 1100-luvulle ja se oli aikoinaan tunnetun Medici-perheen omaisuutta. Historiallisesti kylä kukoisti juuri viljan, oliiviöljyn ja viinin tuotannosta. Puolalaisen Dzieduszyckin perheen 1867 ostama viinitila on edelleen heidän hoidossa neljän sukupolven jälkeen. Viinistä on tullut hallitseva elinkeino 13 hehtaarin viinitarhojen ansiosta, jotka on istutettu ja hoidettu biodynaamisen viljelyn mukaisesti. Kokeilu on vallitsevaa koko viininvalmistusprosessin ajan, ja vaikka lähestymistapa lepää suurelta osin maan laakereiden varassa, nykyinen sukupolvi on inspiroitunut luomaan puhtaita viinejä, jotka välttävät manipulaatiota, kemikaaleja, suodatusta tai kirkastamista terveellisellä annoksella persoonallisuutta. Raikkaat ja helposti nautittavat viinit luovat uusia mahdollisuuksia paikallisesti rakastetuille lajikkeille, kuten Sangioveselle ja Trebbianolle, tarjoten samalla uusia näkökulmia tämän Firenzen länsipuolella sijaitsevan aliarvostetun alueen mahdollisuuksiin. Täällä olevat viinitarhat ovat täynnä kiviä ja soraa, jotka ovat historiallisesti aiheuttaneet haittaa maanviljelijöille. Tila kokee niiden kuitenkin antavan viineille luonnetta ja persoonallisuutta.

Viinitarhoja ylläpidetään sopusoinnussa kuun kierron kanssa käyttämällä useita biodynaamisen maatalouden tekniikoita, kuten ruiskuttamalla lantaa ja käyttämällä piihappoasuihkutuksia viiniköynnöksien lehtiin. Luonnollisia torjunta-aineita käytetään vain rikkiä ja kuparia käyttäen ja niiden käyttö on aina minimoitu. Kaikki toimet tarhoilla, kuten leikkuu, viiniköynnösten sitominen, kevään raakakorjuu ja sadonkorjuu tehdään aina käsin.

Kellarityöskentelyn tarkoituksena on säilyttää viinille, erikokoisten tynnyreiden lisäksi, Sammontanan terroirin persoonallisuus, erityispiirteet ja ominaisuudet. Käyminen tapahtuu aina villihiivoilla ja punaviineissä käytetään punch down- ja pump over-menetelmiä, jolloin pystytään välttämään helpommin viinien suodatus tai kirkastus. Käymisen jälkeen jokainen viini käy läpi eri ikääntymisprosessin, mutta selkeä jatkuvuus löytyy koko tilan valikoimasta; Sammontana-viinit ovat juuri sopivan eloisia ja persoonallisia, mutta aina poikkeuksellisen nautinnollisia. Vuosien mittaan tila on pyrkinyt käyttämään yhä vähemmän rikkiä ja rajoittamaan kirkastuksen ja suodatuksen minimiin.

Tutustu tuotteisiin:

Montelupo Fiorentino, Toscana, Italia

Chianti DOCG

18.50

Montelupo Fiorentino, Toscana, Italia
FATTORIA di SAMMONTANA