Tuoksu ja maku: Tuoksussa erottuu villikirsikan ja punaisten herukoiden aromeja. Runsas viini antaa kitalaella tasapainoisen kombinaation pehmeää tanniinisuutta, hapokkuutta ja korostunutta tummaa hedelmäisyyttä. Jälkimaussa hentoa balsamicon aromia. Puhdasta tasapainoa lasissa. Hienostuneet tanniinit viimeistelevät makukokonaisuuden.
Alkuperä ja viininvalmistus: Maaperä, jossa köynnökset kasvavat on saviliusketta ja kalkkivikiveä. Rypäleet kerätään käsin ja erotetaan rangoista, mutta niitä ei murskata ollenkaan. Viini saa käydä ilman lisättyä hiivaa isoissa sementtitankeissa. Tämän jälkeen viiniä kypsytettiin isoissa tammitynnyreissä yli vuoden ajan hiivasakan päällä.
Ruokasuositus: Erittäin monipuolinen viini sopii monenlaisten herkkujen seuraksi. Esimerkiksi metsäjänis, perinteinen firenzeläinen Bistecca alla Fiorentina ja välimerelliset liharuuat toimivat loistavasti tämän Chianti Classicon kanssa.