TUOTTAJA

IL MORTELLITO - Dario Serrentino

Kuka

IL MORTELLITO - Dario Serrentino

Paikka

Val di Noto, Sisilia, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

21 hehtaaria, 70 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

carricante, nero d'avola, frappato

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkiperäinen hiekka

Viljely

sertifioitu luomu

Dario Serrentino on isäntä pienen perheomisteisen il Mortellito -viinitilan takana. Tila sijaitsee syvällä Sisilian kaakkoiskulmassa, Val di Noton historiallisella alueella. Serretinon perheen juuret ovat syvällä alueen kalkkikivimaaperässä, sillä Darion isoisä viljeli maata täällä jo 1900-luvun alussa.

Dario aloitti viinitilaprojektinsa maltillisesti ainoastaan kahden hehtaarin tarhoilla vuonna 2010. Ensimmäiset vuodet hän myi rypäleensä alueen tunnetuille tekijöille, kuten Frank Cornelissenille ja sekä Lamorescan Filippo Rizolle. Samaiset herrat myös kannustivat Dariota aloittamaan omien viinien tekemisen ja ensimmäisen vuosikerta näki päivänvalon vuonna 2014. Tätä nykyä tilan tarhat levittäytyvät reilun 20 hehtaarin alueelle Portopalon kalastajakylän ja rantojen läheisyydessä Sisilian eteläosassa, Euroopan eteläisimmässä nurkassa.

Tarhatyö on alusta saakka ollut luonnonmukaista ilman torjunta-aineita ja kemiallisia lannoitteita. Puskaviinit kasvavat ainoastaan joitakin kymmeniä metrejä meren pinnan yläpuolella kalkkiperäisessä maassa. Kalkkiperäinen maaperä korostaa Darion viineissä niiden herkullista nautittavuutta, joka ei kuumalla kasvualueella ole itsestäänselvyys. Tarhoilla kasvaa ainoastaan paikallisia lajikkeita, kuten nero d’avolaa, moscato di Notoa, frappatoa, catarrattoa sekä grilloa. Sadonkorjuu toteutetaan täysin manuaalisesti ja kellarissa homma pidetään mahdollisimman kevyenä. Dario ei suodata tai filtteröi viinejä lainkaan ja pieni rikkilisäys tehdään vain silloin, kun se nähdään tarpeelliseksi. Tavoite on antaa rypäleiden ilmentää kasvukautta ja terroiria aidoimmillaan, ilman maskeerausta. Viinit käyvät spontaanisesti ja ikääntyvät pääosin teräksessä, jolla pyritään korostamaan entisestään rypäleiden luontaista raikkautta ja nautittavuutta. Il Mortelliton viinit tarjoavatkin raikkaan tuulahduksen Välimeren meininkiä omaleimaisella otteella. Kaikissa tilan viineissä raikkaus ja nautittavuus ovat vahvasti läsnä ja ne ovat mutkattomia kumppaneita arkeen ja juhlaan.

Tutustu tuotteisiin:

Val di Noto, Sisilia, Italia

Tuttu

21.50

Val di Noto, Sisilia, Italia
IL MORTELLITO