LA SALADA - Toní Carbó
Les Gunyoles, Penedes, Espanja
WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page
5 hehtaaria, 25 000 pulloa vuodessa
macabeo, xarello, samsó,
WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page
savi, hiekka
biodynaaminen
Toní Carbó ja Anna Serra ovat pariskunta Celler La Saladan takana Penedèsissä. Toní perusti viinitilan vuonna 2012 työskenneltyään yksinomaan Mas Candí -viinien parissa pitkäaikaisen ystävänsä ja kumppaninsa Ramón Janén kanssa. Tila on kunnianosoitus Toní isoisälle, joka hankki tarhat aikoinaan rikkaalta maanomistajalta taatakseen perheelleen elinkeinon. Tilan viinit tehdään nykyisin myös isoisän vanhassa kellarissa, jota on vuosien saatossa kunnostettu.
Toní polveutuu pitkästä viininviljelijöiden suvusta, joista suurin osa myi oman satonsa alueen suurille tuotantotaloille vuosikymmenien ajan. Toní ja Anna myyvät edelleen suurimman osan rypäleistään ja La Saladan viineihin käytetään rypäleitä, jotka tulevat heidän arvostetuimmilta viinitarhoiltaan.
Pariskunnan syvä tuntemus katalonialaisten maanviljelijöiden maaseutuperinnöstä ja hänen juurtuminen viiniköynnöksiin ovat määrittäviä periaatteita viinitilan toiminnassa; kaikkia viiniköynnöksiä hoidetaan käsin käyttäen biodynaamisia menetelmiä eikä viineissä ei ole koskaan käytetty mitään lisäaineita.
Tilan visiona on jakaa Penedèsin esiteollistumisen perinteisiä tyylejä. He etsivät rypäleisiinsä täydellistä kypsyyttä, rakennetta ja tasapainoa ja työskentelee lyhyillä maseroinneilla klassiseen katalonialaiseen tapaan suojellakseen viinejä hapelta. Rikkiä ei käytetä ja fermentaatiot tehdään pääosin ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä sekä betonissa. Viinit heijastavat pariskunnan kyltymätöntä energiaa ja vapaata henkeä. La Saladan viinit ovatkin aitoja ja energisiä terroir-viinejä, jotka kehittyvät kauniisti ajan myötä ja näyttävät alueen persoollista ilmettä.