TUOTTAJA

MARTO WINES - Martin Wörner

Kuka

MARTO WINES - Martin Wörner

Paikka

Flonheim, Rheinhessen, Saksa

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

3.5 hehtaaria, 25 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

riesling, faber, würzer, bacchus, sylvaner, müller-thurgau, pinot noir

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, hiekka, graniitti

Viljely

biodynaaminen

Marto Winesin piskuinen viinitila sijaitsee Flonheimin kylässä, Rheinhessenin länsipuolella. Mies tilan takana on Martin Wörner, joka nuoresta iästään huolimatta on ehtinyt työskennellä viinien parissa jo hyvän tovin. Selkeät suuntaviivat omaan viinitekoon piirrettiin vuosina 2013-2016, jolloin hän työskenteli sekä Tom Lubben (Domaine Matassa) että Eduard ja Stephanie Tscheppen (Gut Oggau) opissa. Tätä ennn hän oli opiskellut viinitekoa Saksassa, mutta halu tehdä ehdottoman persoonallisia viinejä ajoi hänet oppiin Saksan rajojen ulkopuolelle. Erityisesti Tomin kanssa vietetty aika antoi Martinille luottamuksen omaan tekemiseen sekä vahvan tyylisuunnan, jota seurata. Palattuaan Flonheimiin hän otti hoitaakseen kotitilan tarhat, joista Martinin isä oli aiemmin myynyt rypäleet alueen viinintekijöille.

Martinin ensimmäinen vuosikerta oli 2017, jolloin ensimmäiset kaksi viiniä näkivät päivänvalon. Pienen tilan vuosituotanto on vain muutamia tuhansia pulloja ja 2018 pulloon päätyi pari uutta viiniä. Tarhoja Martinilla on käytössään n. 3 hehtaaria ja köynnöksissä kasvaa rieslingiä, faberia, würzeriä, bacchusta, sylvaneria, müller-thurgauta ja pinot noiria. Maaperä tarhoilla on pääosin savista hiekkamaata, mutta paikoin myös liuskekiveä sekä graniittia ja menetelmät niiden hoidossa ovat täysin luonnonmukaiset. Ensitöikseen Martin luopui muun muassa täysin kuparisulfaatin käytöstä, joka oli aiemmin yleisesti käytetty torjunta-aine tarhoilla. Ranskasta tarttui oppia myös biodynaamisista menetelmistä, joita käytetään maalaisjärjen kanssa ja mahdollisuuksien mukaan. Kellarissa homma pyritään pitämään mahdollisimman simppelinä luonnollisten hiivakantojen ja luonnon oman rytmin piirtäessä pääpiirteet. Viinit kypsyvät ikivanhoissa puusammioissa sekä tynnyreissä ja pullotuksen yhteydessä niitä ei suodateta tai kirkasteta. Sulfiittia viineihin lisätään vain, jos se koetaan tarpeelliseksi.

Martinin kanssa keskustellessa käy ilmi hänen pyyteetön arvostus viinintekijöitä kohtaan, keneltä hän on oppinsa saanut. Viineissä maistuu kuitenkin hänen oma tyylinsä, jossa on aina mukana ripaus tuttua Etelä-Ranskaa.

Tutustu tuotteisiin:

Flonheim, Rheinhessen, Saksa

Manna (tilapäisesti loppu)

23.50

Flonheim, Rheinhessen, Saksa
MARTO WINES
Flonheim, Rheinhessen, Saksa

Weiss (tilapäisesti loppu)

23.90