TUOTTAJA

PEPE MENDOZA

Kuka

PEPE MENDOZA

Paikka

Alicante, Espanja

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

22 hehtaaria, 80 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

moscatel, monastrell, alicante bouchet, syrah, gíro

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, hiekka, liuskekivi

Viljely

sertifioitu luomu

Pepe Mendoza on tätä nykyä kiistatta yksi eteläisen Espanjan lahjakkaimmista ja tunnetuimmista viininvalmistajista. Hän aloitti jo hyvin nuorena uransa viinien parissa auttaen isäänsä Enrigueta tarhoilla ja kellarissa. Kädestä pitäen -oppimisen lisäksi hän on opiskellut viininviljelyä ja enologiaa, jolloin viinitilaharjoittelut suuntautuivat aina ympäri maailmaa. Palava halu oppia erilaisista rypäleistä ja niiden kasvuympäristöstä on vienyt Pepeä Amerikasta Uuteen-Seelantiin saakka. Palattuaan Espanjaan hän otti vastuulleen perheyrityksen viinitarhojen hallinnan ja viininvalmistuksen.

Casa Agricola Pepe Mendoza on hänen unelmansa, johon kiteytyy samalla hänen 25 vuoden kokemus viininvalmistuksesta. Yhtä lailla kyseessä on hänen henkilökohtaisin viinitila, jota Pepe hoitaa yhdessä vaimonsa Pepa Agulló Llorcan ja heidän lastensa kanssa. Tilan viineissä maistuu neljännesvuosisadan kokemus ja ymmärrys Alicanten terroirista, rypäleistä ja historiasta. Kestävä kehitys, kunnioitus aluetta kohtaan ja perinteet ovat hankkeen ehdoton ydin.

Tila keskittyy ensisijaisesti paikallisiin Välimeren matalasatoisiin lajikkeisiin, jotka on hankittu heidän omista enimmäkseen kuivina viljellyiltä viinitarhoilta. Tarhat ovat iältään 50-75 -vuotiaita ja työ toteutetaan täysin luonnonmukaisesti. Tarhat ovat jakaantuneet Alto Vinalopón ja Marina Altan DO-alueisiin, jotka ilmentävä upeasti Alicanten monipuolista ja rikasta maisemaa; vuoria, rannikkoa ja merta. Todellista Välimeren taikuutta siis! Alto Vinalopón alueelta kerätään perheen tärkeimmät punaiset lajikkeet, kuten monastrell, alicante bouchet ja syrah sekä valkoisista airén ja macabeo. Tarhoja täällä on yhteensä 10 hehtaaria. Merelliseltä Marina Altan 12 hehtaarin alueelta perhe kerää käyttämänsä moscatelit, alexandriat sekä girót.

Tarhoilla luomusertifioimaton ja ympäristöä kunnioittava kuivaviljely on etusijalla. Pieni sato tarjoaa upeaa laatua, jossa korostetaan optimaalisen kypsyyden rypäleiden tärkeyttä, jotta tilan viinien raikas tyyli voidaan toteuttaa.

Kellarissa homma hoituu minimaalisen intervention perustein, jossa täydellisen kypsät rypäleet saavat luontaisesti muuntua viiniksi ilman suuria interventioita. Mehut käyvät luonnollisilla hiivakannoilla ja jokainen laji saa kypsyä itsekseen omaan tahtiin. Jotkut fermentoituivat lämpötilasäädetyissä säiliöissä, jotkut amforoissa. Yhtä lailla, jotta rypäleiden ominainen leimallisuus saadaan säilytettyä, myös kypsytys tapahtuu rypäleestä ja vuosikerrasta riippien joko teräksessä, keraamikko Juan Padillan valmistamissa saviamforoissa tai ranskalaisessa tammessa.

Jokaisella Casa Agricola -viinillä on oma persoonallisuutensa. Ne kaikki tarjoavat täydellisen ilmaisun ainutlaatuisesta terroirista ja edustavat ehdottomasti alueensa kiistatonta huippua.

Tutustu tuotteisiin:

Alicante, Espanja

Pureza

23.50

Alicante, Espanja
PEPE MENDOZA
Alicante, Espanja

Casa Agrícola Blanco

19.50