TUOTTAJA

PIETRADOLCE - Michele & Mario Faro

Kuka

PIETRADOLCE - Michele & Mario Faro

Paikka

Solicchiata, Etna

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

10.5 hehtaaria, 60 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

carricante, nerello mascalese

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

hiekka, kivi

Viljely

luomu

Pietradolcen nuorehko viinitalo sijaitsee Etnan pohjoisosassa, Solicchiatassa. Sijainti on ideaali sekä turvallisuusnäkökulmasta kuin myös ainutlaatuisen terroirin täydellisen hyödyntämisen vinkkelistä. Tila on perustettu vuonna 2005 ja ohjaksissa ovat alusta saakka olleet veljekset Michele ja Mario Faro. Viininvalmistus toki on tullut jo äidinmaidosta, sillä perheen juuret ovat vuosikymmeniä olleet monipuolisessa maataloustoiminnassa Etnan alueella. Veljesten kunnioitus aluetta ja sen mahtavaa ”meidän tulivuorta” kohtaa onkin suurta ja tämä välittyy aidosti kaikesta tekemisestä. Etna Rosso, Bianco ja Rosato etiketeissä on kuvattuna tulivuoren räjähtävä voima ja energia, kun talon single vineyard –etskuja koristavat ”Etna naisen” muotokuva. Rypäleistä käytössä on ainoastaan alueen alkuperäiset Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio sekä Carricante. Myös tilan nimen etymologia juontaa juurensa suoraan maaperästä, tarkoittaen ”makeaa kiveä”.

Tarhat jakaantuvat kolmelle alueelle ja niitä on yhteensä 10,5 hehrtaaria. Kaksi tarhoista sijaitsee Rampantessa ja yksi Zottorinoton alueella. Korkeutta meren pinnasta on huomattavat 650-900 metriä, joka antaa oman hienon aromimaailman viineihin yhdessä maaperän kanssa. Kiitos tuliperäisen alueen, kevyen kivinen ja hiekkainen maaperä on täynnä mineraaleja ja se tuokin viineihin ainutlaatuisen otteen, jota muualta ei löydy. Valtaosa tarhoista ovat 80-120 vuotta vanhoja ja osa on ajalta ennen viinikirvan saapumista Eurooppaan. Nerello Mascalese korjataan rypäleistä viimeisenä ja se näyttelee pääosaa talon Etna Rosso ja Rosato viineissä. Nerollo Cappuccio tuo viineihin pehmeyttä ja hienosti konsentroitunutta hedelmää. Moni sanookin, että Cappuccio on Mascaleselle sitä, mitä Merlot ja Cabernet’lle. Valkoisista ainoa käytettävä rypäle on Carricante, jota saattaa putsin Etna Biancon lisäksi löytyä pieni määrä Etna Rossosta tuomassa lisää pehmeyttä.

Talo on muutamassa vuodessa noussut alueen tuottajien ehdottomaan eturiviin ja viinit ovat napsineet mukavasti pisteitä arvostetuissa aviiseissa. Veljekset näkevät tämän arvon nöyrinä siinä, että lapsuudesta saakka jatkunut kova työ terroiria kunnioittaen huomataan ja samalla Etnan ainutlaatuisuutta tuodaan esille. Veljesten modernit viininvalmistusmenetelmät yhdistettynä alueen ja ympäristön kunnioitukseen ilmaisevatkin upealla tavalla ainutlaatuista Etnan terroiria pullo toisensa jälkeen. Estrema qualità sull’Etna!

Tutustu tuotteisiin:

Solicchiata, Etna, Italia

Etna Bianco (tilapäisesti loppu)

24.50

Solicchiata, Sicily, Italia
PIETRADOLCE