TUOTTAJA

SYBILLE KUNTZ – Sybille & Markus Kuntz-Riedlin

Kuka

SYBILLE KUNTZ – Sybille & Markus Kuntz-Riedlin

Paikka

Lieser, Mosel, Saksa

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

30 hehtaaria, 110 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

riesling

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

liuskekivi

Viljely

sertifioitu biodynaaminen

Tilan juuret johtavat vuosisatojen taakse, josta lähtien Kuntzin perhe on asunut Lieserissä, Moselin laakson sydämessä. Perhe on ollut vahvasti mukana viiniliiketoiminnassa aina, viljellen maata ja viiniä, tehden tynnyreitä ja pullottaen muiden toimijoiden viiniä. Tilan nykyinen emäntä Sybille onkin viettänyt koko lapsuuden Moselin jyrkillä rinteillä. Ehkä tästä syystä hänen lähtiessään opiskelemaan, valikoitui opiskelupaikka mahdollisimman kauaksi viinitarhoista. Liikealan opinnot tuli kuitenkin rahoittaa ja mikäpä olisi luontevampaa kuin perustaa viinikauppa. Pelkästään hänen vanhiempiensa tuottamat Rieslingit eivät riittäneet vastaamaan kysyntää, joten valikoimiin oli otettava viinejä muiltakin tuottajilta. Tämä päätös ajoi lopulta Sybillen ”takaisin” tekemään viiniä, sillä maistellessaan alueen monia ja erilaatuisia rieslingejä hän varmistui siitä, että hän itse pystyy ja haluaa tehdä parempaa laatua.

Ja niin Sybille alkoi tehdä viiniä miehensä Markus Kuntzin kanssa. Markus on myös viinintekijäsuvusta ja tuottaa Moselin lisäksi erinomaista Spätburgunderia sukutilallaan Badenissa.

Alusta asti oli selvää, että Sybille ja Markus halusivat keskittyä ainoastaan Moselin tunnetuimpaan lajikkeeseen, rieslingiin, joka ilmentää parhaiten alueen maaperää ja ilmastoa. Myös se, että viineistä tulisi kuivia, oli alusta asti kristallin kirkkaana mielessä. Ensimmäinen Sybille Kuntz Riesling Trocken pullotettiin vuonna 1984 ja siitä tuli juuri sellainen kuin Sybille ajatteli; kuivan mineraalinen, runsaan hedelmäinen ja raikas ruokaviini, jollaista toista ei Moselissa ole tarjolla. Sama tinkimätön tyyli on säilynyt tähän päivään saakka.

Nykyisin viisitoista tilan kolmestakymmenestä hehtaarista sijaitsevat arvostetulla huippualueella Niederberg-Heldenin jyrkillä ja kaltevilla rinteillä. Vanhimmat köynnökset ovat varttamattomia ajalta ennen viinikirvaa. Nämä yli sata vuotta vanhat köynnökset tuovat Kuntzin viineihin ominaisen kompaktin, mineraalisen selkärangan. Muita tärkeitä palstoja ovat Bernkastel-Kues Kardinalsberg, Bernkastel-Kues Weisenstein, Lieser Rosenlay ja Lieser Schlossberg. Tila on tuottanut viininsä luomuna vuodesta 1991 lähtien ja ensimmäinen virallisesti luomusertifioitu vuosikerta oli vuosikerta 2013. Biodynaamisen sertifikaatin alla tila on ollut vuodesta 2017.

Tutustu tuotteisiin:

Lieser, Mosel, Saksa

Riesling Qualitätswein Trocken

21.90

Lieser, Mosel, Saksa
SYBILLE KUNTZ