Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottaa vaniljaa, kamomillaa ja hunajaa. Viinin runsaassa maussa aistii sitrusta ja kypsää mangoa. Tasapainoisen ja aromaattisen kokonaisuuden täydentävät raikkaan mineraaliset hapot. Puhdas ja raikas makumaailma jättää jälkeensä pitkän ja miellyttävän jälkimaun.
Alkuperä ja viininvalmistus: Riesling Qualitätswein Trocken on Kuntzin laatuluokiteltu perusviini. Rypäleet on kerätty jyrkiltä Bernkastel-Kuesin alueen viinitarhoilta, Kardinalsbergin ja Weisensteinin palstoilta. Viiniköynnökset, joista rypäleet kerättiin, ovat n. 50 vuotta vanhoja. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa, heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Tuotantomäärät ovat n. 50 hehtolitraa per hehtaari eli yhdestä köynnöksestä saadaan pullollisen verran rieslingiä.
Rypäleet kerätään sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä kevääseen, jonka jälkeen se suodatetaan. Pullotus tapahtuu aina sadonkorjuuta seuraavana keväänä. Vuosikerrasta 2018 lähtien viinit ovat biodynaamisesti sertifioituja. Jäännössokeria vuosikerrassa 2022 on 8,8 g/l
Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Kalat, vaalealihaiset annokset sekä hieman maustetummat ruoat toimivat loistavasti viinin parina!