Riesling Qualitätswein Trocken

 
 

18.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottaa vaniljaa, kamomillaa ja hunajaa. Viinin runsaassa maussa aistii  sitrusta ja kypsää mangoa. Tasapainoisen ja aromaattisen kokonaisuuden täydentävät raikkaan mineraaliset hapot. Puhdas ja raikas makumaailma jättää jälkeensä pitkän ja miellyttävän jälkimaun. Jäännössokeria 8,1 g/l.

Alkuperä ja viininvalmistus: Riesling Qualitätswein Trocken on Kuntzin laatuluokiteltu perusviini. Rypäleet on kerätty jyrkiltä  Kuesin alueen viinitarhoilta, Kardinalsbergin ja Weisensteinin palstoilta. Viiniköynnökset, joista rypäleet kerättiin, ovat jopa 40 vuotta vanhoja. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa, heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Tuotantomäärät ovat n. 50 hehtolitraa per hehtaari eli yhdestä köynnöksestä saadaan pullollisen verran rieslingiä.
Rypäleet kerätään hiukan Qualitätsweinia myöhemmin sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä kevääseen, jonka jälkeen se suodatetaan. Pullotus tapahtuu aina sadonkorjuuta seuraavana keväänä.

2014 vuosikerta oli erinomainen keski-Moselissa. Viinirypäleet säilyivät kokonaisina ja mehukkaina aina lokakuulle asti, eikä jalohometartuntaa tullut ollenkaan. Tämän vuoksi kaikkia Kuntzin viinejä ei tuotettu 2014. Jämäkät hapot ja jäännössokerin upea balanssi leimaavat vuosikertaa, nämä viinit ovat pitkäikäisiä ja niitä voi kypsytellä jopa 20 vuotta.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Kalat, vaalealihaiset annokset sekä hieman maustetummat ruoat toimivat loistavasti viinin parina!

Lisätiedot

Tuottaja

Sybille Kuntz

Vuosikerta

2016

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Riesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Lieser, Mosel, Saksa

Luokittelu

Serfikoitu luomu

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,