Löytyy kategorioista:
 Lieser, Mosel, Saksa

Riesling Kabinett Trocken

25.90

Tuottaja

SYBILLE KUNTZ

Tyyppi

Valkoviinit

Alue

Lieser, Mosel, Saksa

Vuosikerta

2021

Rypälelajike

riesling

Luokittelu

-

Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottaa mineraalisia aromeita sekä trooppista hedelmää. Viinin täyteläisen kuivassa maussa aistii limeä, greippiä ja päärynää. Aromaattisen kokonaisuuden täydentävät raikkaan mineraaliset ja puhtaat hapot. Raikas suutuntuma jättää jälkeensä pitkän ja miellyttävän jälkimaun. Jäännössokeria on vuosikerrassa 2021 7,6 g/l.

Alkuperä ja viininvalmistus: Riesling Kabinett Trocken on Kuntzin laatuluokiteltu riesling. Rypäleet on kerätty jyrkiltä tarhoilta Moselin varresta, Lieser Schlossbergin palstalta. Viiniköynnökset, joista rypäleet kerättiin, ovat pääasiallisesti alueen vanhimpia köynnöksiä. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa, heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Tuotantomäärät ovat n. 50 hehtolitraa per hehtaari eli yhdestä köynnöksestä saadaan pullollisen verran Rieslingiä. Rypäleet kerätään hiukan Qualitätsweinia myöhemmin sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä kevääseen, jolloin se suodatetaan. Pullotus tapahtuu aina sadonkorjuuta seuraavana keväänä.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Kalat sekä erityisesti possu ja aasialaiset ruoat toimivat loistavasti viinin parina!

Kerro kaverille

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Arabako, Pais Vasco, Espanja

Txakoli Xarmant Blanco

16.90

Chapareillan, Savoie, Ranska

Primitif Blanc

23.50

Mâcon-Verzé, Mâconnais, Ranska

Mâcon-Igé Blanc

27.90

Venningen, Pfalz, Saksa

Dei Junge Hunde Riesling

17.90

Venningen, Pfalz, Saksa

Knochentrocken

17.90

Mollands, Kamptal, Itävalta

Grüner Veltliner Mollands

18.90

Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska

Melon á Queue Rouge ”Cuvée des Docteurs”

41.00

Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska

Arbois Chardonnay

27.50

Crézancy-en-Sancerre, Loire, Ranska

Sancerre Blanc

25.90

Lancié, Beaujolais, Ranska

Gouette Blanche

21.90

Schönberg am Kamp, Kamptal, Itävalta

Riesling ”Carbonic”

20.90

Scherwiller, Alsace, Ranska

Pepin Blanc (tilapäisesti loppu)

22.90