Riesling Kabinett Trocken

 
 

25.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tuoksusta erottaa mineraalisia aromeita sekä trooppista hedelmää. Viinin täyteläisen kuivassa maussa aistii limeä, greippiä ja päärynää. Aromaattisen kokonaisuuden täydentävät raikkaan mineraaliset ja puhtaat hapot. Raikas suutuntuma jättää jälkeensä pitkän ja miellyttävän jälkimaun. Jäännössokeria on vuosikerrassa 2021 7,6 g/l.

Alkuperä ja viininvalmistus: Riesling Kabinett Trocken on Kuntzin laatuluokiteltu riesling. Rypäleet on kerätty jyrkiltä tarhoilta Moselin varresta, Lieser Schlossbergin palstalta. Viiniköynnökset, joista rypäleet kerättiin, ovat pääasiallisesti alueen vanhimpia köynnöksiä. Tarhoilla toteutetaan luomuviljelyn periaatteita. Kesäkuun lopussa, heti kukkimisen jälkeen köynnöksille tehdään harvennus, jossa poistetaan osa lehdistä sekä pienet versot. Tällä halutaan varmistaa pienten rypäleiden maksimaalinen auringon saanti. Tuotantomäärät ovat n. 50 hehtolitraa per hehtaari eli yhdestä köynnöksestä saadaan pullollisen verran Rieslingiä. Rypäleet kerätään hiukan Qualitätsweinia myöhemmin sadonkorjuussa pieniin laatikoihin, jotta ne saapuvat kellariin vahingoittumattomia. Maseraatio kestää yhdestä kahteen tuntia. Käyminen tapahtuu terästankeissa 16-18°C -asteessa ja kestää 6-8 viikkoa, jonka jälkeen viini pidetään sakan päällä kevääseen, jolloin se suodatetaan. Pullotus tapahtuu aina sadonkorjuuta seuraavana keväänä.

Ruokasuositus: Erittäin monikäyttöinen ja -puolinen ruokaviini. Kalat sekä erityisesti possu ja aasialaiset ruoat toimivat loistavasti viinin parina!

Lisätiedot

Tuottaja

Sybille Kuntz

Vuosikerta

2021

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Riesling

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

Lieser, Mosel, Saksa

(Tuote)Osastot: , Avainsanat tuotteelle ,