TUOTTAJA

CANTINA ANNESANTI - Francesco Annesanti

Kuka

CANTINA ANNESANTI - Francesco Annesanti

Paikka

Valnerina, Umbria, Italia

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

6 hehtaaria, 35 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

grechetto, trebbiano, malvasia, sangiovese, merlot, barbera

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

hiekka, savi

Viljely

biodynaaminen

Cantina di Francesco Annesanti sijaitsee Castel di Lagossa, Arronen kylässä, Valnerinan alaosassa. Francescon voi sanoa olevan itseoppinut viinintekijä, vaikka perhetilan historia ulottuukin vuosikymmenien taakse. Aiemmat sukupolvet ovat kuitenkin aiemmin myyneet rypäleet suuremmille toimijoille. Francescon halu keskittyä myös viininvalmistukseen näki päivänvalon sukupolven vaihdoksen yhteydessä kymmenkunta vuotta sitten. Kunnostettuaan joitakin perhetilan huoneita, hän muutti ne kellariksi viinintuotantoon.

Francesco Annesanti sanoo, että hänen sielunsa on hänen viinissään. Tila sijaitsee Umbrian maaseutuosassa, jossa ei ole muita viiniköynnöksiä kilometrien säteellä mihinkään suuntaan. Savimaatarhat sijaitsevat valtaosin tasamaalla ja niitä viljellään biodynaamisen mallin mukaisesti. Tarhoilla kasvaa laaja skaala eri lajikkeita, kuten barberaa, sangiovesea, pinot neroa, merlot’a, grechettoa, trebbiano spoletinoa ja malvasiaa. Tarhoilla ei ole vuosikymmeniin käytetty kuparisulfaatin lisäksi muita torjunta-aineita, mutta tästäkin on nyttemmin luovuttu kokonaan.

Francesco elävöittää talonpoikaperinnölle uskollista viininvalmistusta suosien spontaania käymistä, kuorimaserointia myös valkoviineissä, amporakypsytystä, minimaalista sulfiittien käyttöä ja pullotusta ilman suodatusta. Viininteossa hänellä ei ole oikopolkuja, vaan jokainen työvaihe tehdään erityisellä tarkkuudella. Esimerkiksi pullotusta tapahtuu aina laskevan kuun aikaan ja kaikki hänen käyttämänsä kypsytysastiat ovat tehty mittatilaustyönä jokaiselle lajikkeelle erikseen.

Tutustu tuotteisiin:

Arrone, Umbria, Italia

Salto del Cieco Rosso

18.90

Arrone, Umbria, Italia
CANTINA ANNESANTI
Arrone, Umbria, Italia

Errore02 Umbria Bianco

18.90

Arrone, Umbria, Italia
CANTINA ANNESANTI