CANTINA ANNESANTI - Francesco Annesanti
Valnerina, Umbria, Italia
WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page
6 hehtaaria, 35 000 pulloa vuodessa
grechetto, trebbiano, malvasia, sangiovese, merlot, barbera
WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page
hiekka, savi
biodynaaminen
Cantina di Francesco Annesanti sijaitsee Castel di Lagossa, Arronen kylässä, Valnerinan alaosassa. Francescon voi sanoa olevan itseoppinut viinintekijä, vaikka perhetilan historia ulottuukin vuosikymmenien taakse. Aiemmat sukupolvet ovat kuitenkin aiemmin myyneet rypäleet suuremmille toimijoille. Francescon halu keskittyä myös viininvalmistukseen näki päivänvalon sukupolven vaihdoksen yhteydessä kymmenkunta vuotta sitten. Kunnostettuaan joitakin perhetilan huoneita, hän muutti ne kellariksi viinintuotantoon.
Francesco Annesanti sanoo, että hänen sielunsa on hänen viinissään. Tila sijaitsee Umbrian maaseutuosassa, jossa ei ole muita viiniköynnöksiä kilometrien säteellä mihinkään suuntaan. Savimaatarhat sijaitsevat valtaosin tasamaalla ja niitä viljellään biodynaamisen mallin mukaisesti. Tarhoilla kasvaa laaja skaala eri lajikkeita, kuten barberaa, sangiovesea, pinot neroa, merlot’a, grechettoa, trebbiano spoletinoa ja malvasiaa. Tarhoilla ei ole vuosikymmeniin käytetty kuparisulfaatin lisäksi muita torjunta-aineita, mutta tästäkin on nyttemmin luovuttu kokonaan.
Francesco elävöittää talonpoikaperinnölle uskollista viininvalmistusta suosien spontaania käymistä, kuorimaserointia myös valkoviineissä, amporakypsytystä, minimaalista sulfiittien käyttöä ja pullotusta ilman suodatusta. Viininteossa hänellä ei ole oikopolkuja, vaan jokainen työvaihe tehdään erityisellä tarkkuudella. Esimerkiksi pullotusta tapahtuu aina laskevan kuun aikaan ja kaikki hänen käyttämänsä kypsytysastiat ovat tehty mittatilaustyönä jokaiselle lajikkeelle erikseen.