Tuoksu ja maku: Väri on intensiivisen rubiininpunainen. Tuoksussa erottuu villikirsikan ja herukoiden aromeja. Nautittava ja keskitäyteläinen viini antaa kitalaella miellyttävää hedelmäisyyttä ja hentoa yrttisyyttä. Puhdasta tasapainoa lasissa kerrassaan. Viini on todella herkullinen ja se kutsuu nauttimaan toisen jos kolmannenkin lasillisen ja yhdisteltävyys ruokaan on omiaan.
Alkuperä ja viininvalmistus: Maaperä, jossa köynnökset kasvavat on saviliusketta ja kalkkivikiveä. Rypäleistä Barbera saa käydä osittaisen hiilihappokäymisen kokonaisina terttuina, kun taas Sangiovese ja Aleatico erotetaan rangoistaan ja murskataan hellästi. Maseraatio kestää kuitenkin vain pari päivää, minkä jälkeen mehu puristetaan terästankkeihin. Viini kypsyy näissä samoissa tankeissa hiivasakan päällä puolisen vuotta ennen kuin se pullotettiin ilman lisäyksiä.
Ruokasuositus: Erittäin monipuolinen viini sopii monenlaisten herkkujen seuraksi. Esimerkiksi metsäjänis välimerelliset liharuuat toimivat loistavasti tämän Umbrian herkun rinnalla.