TUOTTAJA

CASTRO VENTOSA - Gabriel Perez & César Márquez

Kuka

CASTRO VENTOSA - Gabriel Perez & César Márquez

Paikka

Valtuille de Abajo, Bierzo, Espanja

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

75 hehtaaria, 180 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

godello, doña blanca, mencia, alicante bouschet

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kivi, liuskekivi

Viljely

luomu

Majesteettisen kukkulan huipulla, josta on upeat näkymät Valtuille de Abajon kylään, sijaitsee muinainen roomalainen Castro Ventosa -linnoitus. Vuodesta 1752 lähtien Perezin perhe on omistanut ja viljellyt viinitarhoja tämän muinaisen raunion ympärillä ja nimennyt viinitilansa ”Tuulien Linnan” mukaan. Perezin perhe ei paljon esittelyjä alueella kaipaa ja heistä voidaan ehdottomasti puhua Bierzon alueen arvostetuimpana ja yhtenä tärkeimpiä viinivalmistajia. Koko kansalle perheen lienee parhaiten tehnyt tutuksi Raul Perez, jota pidetään syystäkin Bierzon ja Mencia-lajikkeen lähettiläänä. Perhetilan tarhat levittäytyvät erittäin laajalle ja yhdessä yli 75 hehtaarin Mencia-rypäleen tarha-alueet ovat alueen suurimmat yhden perheen omistuksessa olevista tarhoista. Viininvalmistuksesta vastaa tätä nykyä Raul Perezin poika Gabriel yhdessä lahjakkaan nuoren César Márquezin kanssa, joka on myös Raulin veljenpoika. Näiden kahden innokkaan tekijän käsissä upean historian omaava talo tuottaa äärimmäisen hienostuneita ja herkullisia viinejä.

Castro Ventosan viinit ovat hieno johdatus Bierzon alueeseen ja kuten arvata saattaa, nimenomaisesti Mencia-lajikkeeseen. Talon viinit ovat esimerkkejä tästä paikoin jopa aliarvostetusta lajikkeesta parhaimmillaan, joiden takana on vuosikymmenien omistautunutta ja huolellista tarhatyötä. Oscar Gabriel ja César seuraavat tarkasti Raulin tunnetuksi tekemää ja jopa edelläkävijän maineessa olevaa ideologiaa, johon kuuluvat muun muassa aikainen sadonkorjuu sekä pitkät maseraatiot. Yksi tärkeimmistä työkaluista tilan viinien profiilissa on myös kokonaisten terttujen käyttäminen. Kellarityö pidetään maltillisena ja luonnolliset käymisprosessit sekä kypsytykset tehdään luonnon sanelemien aikataulujen mukaan, ei pakottamalla, kiirehtimällä tai suurilla lisäyksillä. Viinien profiili on ehdottomasti ollut klassisen hienostunut ainiaan, mutta viime vuosien ”modernisoinnilla” viineihin saatu mukaan ripaus lisää raikkautta, nautittavuutta sekä pehmeyttä. Tammen käyttöä ei toki ole kokonaan unohdettu, mutta terästankit ja suuremmat tynnyrit näyttelevät entistä suurempaa roolia viineissä. Mencian lisäksi godello ja alicante bouschet ovat eniten viljeltyjä lajikkeita, joista godellot ovat viime vuosien saatossa nousseet suureen arvostukseen. Alicantea käytetään lähinnä talon nuoremmissa viineissä pienissä määrin.

Tutustu tuotteisiin:

Valtuille de Abajo, Bierzo, Espanja

El Castro de Valtuille Godello

21.90

Valtuille de Abajo, Bierzo, Espanja
CASTRO VENTOSA
Valtuille de Abajo, Bierzo, Espanja

Castro Ventosa Valtuille

17.50