TUOTTAJA

DOMAINE DE L'ECU - Fred Niger

Kuka

DOMAINE DE L'ECU - Fred Niger

Paikka

La Bretonnière-la-Claye, Loire, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

20 hehtaaria, 90 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

melon de bourgogne, sauvignon, chenin blanc, gamay, cabernet franc, cabernet sauvignon

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkiperäinen liuskekivi

Viljely

sertifioitu biodynaaminen

Bossardin perhe on valmistanut viiniä viiden sukupolven ajan La Bretonnièren alueella, lähellä Le Landreaun ja Nantesin kaupunkeja. Laatuluokituksen mukaisesti viinit ovat Muscadet Sèvre et Mainen keskiössä. Talon jo eläköitynyt isäntä Guy Bossard aloitti talon ohjaksissa 1972 ja kolmea vuotta myöhemmin 1975 tilalle myönnettiin luomusertifikaatti. Köynnöksiä ei ole koskaan käsitelty kemiallisesti ja talo on ehdottomasti yksi Loiren laakson orgaanisen ja biodynaamisen viljelyn edelläkävijöistä. Siinä missä valtaosa myös Loiren viinintekijöistä pelaili 1970-luvulla kemikaaleilla tarhoillaan, keskitti Guy energian biodynaamiseen viljelyyn. Guy on perustajajäsen Reneissance des Appellation järjestössä yhdessä muun muassa Nicolas Jolyn kanssa. Luokituksen tarkoituksena on tarjota kuluttajille paitsi tae luomutuotannosta, mutta ennen kaikkea takuu huippulaadusta sekä tuotteiden vahvasta terroir-ajattelusta. Kovasta omistautumisesta kertoo myös Guyn kollegoiden kesken saatu lempinimi ”The Pope Muscadet”. Guyn eläköityessä 2011, siirtyi tila Fred Nigerin hoitoon.

Fred on tuonut viininvalmistukseen uutta kulmaa, kunnioittaen samalla Guyn vuosikymmenien aikana rakentamaa pohjaa. Äärimmäisen puhtaat yhden tarhan ja maaperän muscadetit ovat portfoliossa jäädekseen, mutta valikoima kasvaa ja uusia viinejä on luvassa jatkossakin. Fredin tuotoksista muun muassa aiemmin vain kupliville viineille omistetuista rypäleistä tehdyt upeat punaviinit edustavat talon niin kutsuttua uutta aikakautta. Seuraavana luvassa on muun muassa amphora-muscadet..

Tilalla on tarhoja 22 hehtaarin verran ja ne levittäytyvät ympäri La Bretonnièren aluetta. Alue hyötyy merkittävästi Atlantilta puhaltavista tuulista. Ne hillitsevät lämpötiloja juuri sopivasti ja auttavat ehkäisemään sairauksia tarhoilla, joita muutoin esiintyy märillä viininviljelyalueilla. Viininteossa mottona on tehdä kova työ tarhoilla ja ottaa kevyemmin kellarissa. Rypäleterttuja ei esimerkiksi erotella rangoistaan, jotta rypäleet oksidoituvat mahdollisimman vähän ennen fermentaatiota. Viinit käyvät luonnollisesti luonnollisilla hiivakannoilla ja lepäilevät reilun vuodenkin hiivasakan päälle.

Fred Nigerin ohjaksissa hienon maineen luoneet viinit ja tila jatkavat yhtenä alueensa ehdottomista huipuista. Loire-diggareille talon viinit ovat takuuvarmaa huippulaadukasta ja hienosti ikääntyvää muscadet’a. Grüner, riesling tai albariño -rypäleihin ihastuneet löytävät myös talon valikoimasta helposti suosikkinsa. Kovan työn takana olevat punaviinit tuovat aidosti uutta alueen tarjontaan ja tulevaisuudessakin voimme odottaa paljon tilalta, jonka terroiria voidaan perustellusti pitää yhtenä Ranskan parhaimmista.

Tutustu tuotteisiin:

La Bretonnière-la-Claye, Loire

Muse (tilapäisesti loppu)

19.50

La Bretonnière-la-Claye, Loire
DOMAINE DE L'ECU
La Bretonnière-la-Claye, Loire

Granite

21.00