Granite (tilapäisesti loppu)

 
 

19.90€

Tulosta tuotekortti

Tuotekuvaus

Tuoksu ja maku: Tyylikäs tuoksu antaa reilusti sitrusta sekä mineraalisuutta, josta aistii hetimmiten maaperän graniittisuuden. Paletilla viini on terävä tarkkapiirteinen ja sitruksen sävyttämä maku on puhtaan mineraalinen, josta erottaa lisäksi sitruunaruohoa. Hyvä hapokkuus kannattelee viiniä pitkään, hieman suolaiseen jälkimakuun. Tyylipuhdasta ja tyylikästä Muscadetia klassiselta pelipaikalta.

Alkuperä ja viininvalmistus: Köynnökset kasvavat viinin nimen mukaisesti graniittiperäisessä maassa. Rypäleet kerätään tarhoilta käsin pieniin koreihin ja kuljetetaan kellariin, jossa ne erotellaan rangoistaan. Rypäleet käyvät alkoholikäymisen terästankeissa luonnollisilla hiivakannoilla kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy sementtitankeissa 10kk hiivasakan päällä. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja ja sitä ei kirkasteta kemiallisesti, vaan painovoiman annetaan hoitaa homma. Köynnökset, joista rypäleet kerätään ovat n. 30 vuoden ikäisiä. Viiniä valmistetaan vuosittain noin 23000 pulloa ja se on yksi Domaine de l’Ecun ehdottomista lippulaivoista ja tunnetuimmista viineistä, joita on tehty samalla metodilla tilan ensivuosista saakka.

Ruokasuositus: Raikkaat kala ja äyriäisruoat toimivat erityisen mallikkaasti viinin rinnalla. Siikasashimi, meribassitartar ja kampasimpukkacarpaccio muun muassa nauttivat raikkaan viinin seurasta.

Lisätiedot

Tuottaja

Domaine de l’Ecu

Vuosikerta

2017

Alkoholiprosentti

12%

Rypälelajikkeet

Melon (Muscadet)

Tyyppi

Valkoiset

Mesta

La Bretonnière-la-Claye, Loire

Luokittelu

Sertifikoitu biodynaaminen
Natural

(Tuote)Osastot: , , Avainsanat tuotteelle ,