TUOTTAJA

DOMAINE FUMEY-CHATELAIN

Kuka

DOMAINE FUMEY-CHATELAIN

Paikka

Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

17 hehtaaria, 50 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

chardonnay, trousseau, poulsard

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, marli, kalkkikivi

Viljely

biodynaaminen

Adeline Chatelain ja Raphaël Fumey perustivat Fumey-Chatelainin tilan vuonna 1986. Alkuun he toimivat kuitenkin ainoastaan viljelijöinä lähes 50 hehtaarin tarhoilleen ja myivät rypäleet muille viinintekijöille. Kaikki kuitenkin muuttui vuonna 1991, kun halla tuhosi yli 90% rypäleistä. Kuten sanonta kuuluu, jokaisella pilvellä on kuitenkin hopeareunus. Erittäin pienen sadon vuoksi he päättivät vinifioida itse sen vähän, mitä sen vuotinen sato tarjosi. Kokeilu osoittautui onnistuneeksi ja tämän jälkeen perhe onkin omistautunut viinien valmistukseen oman nimensä alla. Tarhoja ollaan karsittu runsaasti ja tätä nykyä dynaaminen tila viljelee 17 hehtaaria viinitarhoja Arboisin ympäristössä.

Tila on siirtynyt voimakkaasti viime vuosien aikana biodynaamisiin käytäntöihin viljelyssä. Isot askeleet tähän otettiin vuonna 2015, kun tilan nykyinen isäntä Marin otti palasi kotikyläänsä ja otti tilan vetovastuun itselleen. Hän on aiemmin opiskellut viininvalmistusta Beaunessa, ollut viinintekijänä Uudessa-Seelannissa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa. Vuosien saatossa tarttunut oppi ulosmitataan nyt perhetilalla, jonka viinit edustavat upealla tavalla Juran ainutlaatuista terroiria.

Tarhatyössä Marin on siirtynyt selection massale-menetelmään ja suurin osa viiniköynnöksten juurakoista onkin yli 70-vuotiaita. Vuodesta 2017 lähtien tarhat ovat viljelty ilman keinotekoisia lannoitteita ja kemiallisia torjunta-aineita ja viime vuosien aikana biodynaamiset menetelmät ovat kaiken tarhatyön perusta.

Kellarissa Marin toimii ”hands off” -periaatteiden mukaisesti; viinit valmistetaan alkuperäisillä hiivoilla, eikä niille tehdä minkäänlaista kirkastusta tai suodatusta. Lopputuloksena on hämmästyttävän kauniita, terroiria ilmentäviä viinejä.

Tutustu tuotteisiin:

Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska

No Sin Tou Tsefs Rouge

27.50

Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska
DOMAINE FUMEY CHATELAIN
Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska

Arbois Chardonnay

27.50