TUOTTAJA

DOMAINE GIACHINO - Frédéric & Clement Genton

Kuka

DOMAINE GIACHINO - Frédéric & Clement Genton

Paikka

Chapareillan, Savoie, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

9 hehtaaria, 50 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

jacquère, altesse, mondeuse, gamay

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kalkkirikas savi- ja kivi

Viljely

sertifioitu biodynaaminen

Gentonin perhe on viljellyt maata Savoien alueella jo vuosisatojen ajan. Vuonna 1988 Frédéric otti haltuunsa isoisänsä Marius Gentonin 1,5 hehtaaria viiniköynnöksiä Mount Granierin kalkkikivirinteillä Chartreusessa ja Domaine Giachino oli syntynyt. Tällöin Frédéric myös päätti keskittyä yksinomaan viinien valmistukseen ja perhe luopui jyvien, pähkinöiden ja hedelmien tuottamisesta kokonaan, joka aiemmin oli ollut perheen pääelinkeino. Frédéricin unelma oli tehdä täysin omannäköinen tila, jossa kaiken tekemisen pohjana on luonnonmukaisuus. Harppaus luonnonmukaisuuteen tapahtui 2006, jolloin tarhat konvertoitiin seuraamaan luonnonmukaista toimintamallia. Tästä siirtymä edelleen Demeter-sertifikaatin alle tapahtui 2010-luvun alkupuolella.

Tilan tuotanto keskittyy yksinomaan paikallisiin lajikkeisiin. Valtaosa yhdeksän hehtaarin tarha-alasta on jacquère, jolle on omistettu yhteensä 6 hehtaaria. Muita lajikkeita ovat mondeuse, altesse, gamay ja ainoastaan 0,5 hehtaarille viljelty persan. Maaperä kallioisilla tarhoilla on muinaisen tragedian tulos. Vuonna 1248 valtava maanvyörymä syöksyi 500 miljoonaa neliömetriä kiviä ympäröiviin kyliin ja tuhosi niistä viisi. Tapahtuman synnyttämä maaperä on täynnä kalkkikiveä ja savea, ja paikallisen sanonnan mukaan viiniköynnöksiä voidaankin viljellä vain tällaisissa olosuhteissa. Alueesta puhuttaessa tarhojen korkeus on ehdottoman tärkeä tekijä viinien erityispiirteissä. Tarhojen keskikorkeus onkin 1500 metriä ja alueen 36 huippua nousevat yli 3500 metriin.

Kellarityössä Frédéric ja hänen poikansa Clement luottavat luonnonhiivoihin ja pitkiin kypsytysaikoihin. Kirkastusta viineille ei tehdä ja suodatusta hoidetaan painovoiman avulla. Pullotuksen yhteydessä mehuun tehdään kevyt sulfiittilisäys, mutta muutoin viinit pyritään valmistamaan ilman suurempaa interventiota. Valtaosa viineistä kypsyy terästankeissa ja sementtisammioissa. Pieni osa punaviineistä saa osakseen myös tammikypsytystä, joskin uutta tammea tilalle ei olla hankittu kymmeneen vuoteen.

Giachinon viinit ovat läpi linjan puhtaan linjakkaita ja ehdotonta alueensa huippua. Raikkaus, tasapaino ja ainutlaatuinen maaperä maistuu upeasti tilan tuotannossa ja ne ikääntyvät upealla tavalla vuosikausia.

Tutustu tuotteisiin:

Chapareillan, Savoie, Ranska

Primitif Blanc

23.80

Chapareillan, Savoie, Ranska
DOMAINE GIACHINO
Chapareillan, Savoie, Ranska

Frères Giac’

23.90