TUOTTAJA

HERMANN LUDES

Kuka

HERMANN LUDES

Paikka

Thörnisch, Mosel, Saksa

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

12 hehtaaria, 45 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

riesling

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

kivi, vulkaaninen liuskekivi

Viljely

luomu

Hermann Ludesin nimeä kantava viinitila vähemmän parrasvaloissa paistatelleessa Moselin kolkassa, Thörnischissä. 1950-luvulla perustetun viinitilan vetovastuussa on nuori viinintekijä Julian Ludes yhdessä setänsä kanssa, joka jakaa saman nimen Julianin isoisän ja tilan perustajan kanssa. Tila ei vuosikymmeniin ole kantautunut suuren yleisön tietoisuuteen, sillä kumpikaan Hermann ei ole juuri perustanut viinien markkinoinnista tai esittelystä messuilla. Heille on aina ollut kaikki kaikessa olla tarhoilla ja kellarien syövereissä, ei puhumassa tai nostamassa viinejään esille. Toiseksi Thörnisch alueena on eittämättä hiukan tuntemattomampaa seutua Moselin rieslingin ystäville.

Julianin setä Hermann joutui 1970-luvun alkupuolella hiukan yllättäen hyppäämään tarhatyön maailmaan, kun hänen isoisänsä loukkasi selkänsä ja ei enää pystynyt jatkamaan työskentelyä entiseen tapaan. Ensitöikseen hän leikkasi dramaattisesti satomääriä ja kyläläiset kertoivat ihmetellen isoisälle, että hänen poikansa on hullu. Hermann kuitenkin seurasi alusta saakka täysin omaa visiotaan eikä ole sen koommin lähtenyt mukaan myöskään markkinoilla valloilla olleisiin trendeihin entistä muhkeammista ja hedelmäisimmistä tai kuivemmista rieslingeistä. Tyylillisesti viinit ovat ihka aitoa Thörnischer rieslingiä, klassista tasapainoa jäännössokerin ja reilun hapokkuuden kanssa. Entistä suuremman osan etsiessä välittömän tyydytyksen aikakaudella viinejä, jotka ovat heti juotavissa, Hermann Ludesin viinit heräävät ehdottomasti eloon pullokypstytyksen jälkeen. Tämä on ollut aina tyypillistä tilan ja alueen viineille ja Julian haluaa vaalia tätä piirrettä viineissään.

Tällä hetkellä Hermann Ludesin tila on Thörnichin Grand Cru Ritsch -viinitarhan suurin yksittäinen omistaja, joka omistaa suurimman osan vanhoista, varttamattomista palstoista. Vaikka Ritschillä tarhat kumartavatkin etelään ja lounaaseen, kaksi sen sivulaaksoa avautuvat alueen molemmille puolille, jotka altistavat sen Eifel-tasangolta tulevalle kylmälle ilmalle. Tämä kylmä ilma syöksyy läpi viinitarhojen öisin ja sadonkorjuun aikana täällä rypäleiden happotasot eivät yksinkertaisesti laske samalla tavalla kuin useimmissa muissa Moselin paikoissa. Thörnisch tarjoaa alueena myös tarhoja tasamaalla, jotka ennen olivat paikkoja jossa eläimet laidunsivat. Kylätason Thörnich-pullotuksesta lähtien kaikki rypäleet ovat kuitenkin peräisin jyrkiltä rinteiltä. Julian ja hänen setänsä omistavat hieman yli neljä hehtaaria Ritschissä. Lisäksi heillä on myös pieniä palstoja – yhteensä hieman enemmän kuin hehtaari – Thörnicher Enggasissa, Klüsserath Bruderschaftissa ja Pölicher Heldissä. Ritsch on kuitenkin tilan kruunun jalokivi. Viiniköynnösten ikä täällä on noin 75 vuotta ja monet viiniköynnökset ovat varttamattomia. Yhteensä tila viljelee 11 hehtaaria tarhoja. Tarhatyö on vuosikausia ollut luonnonmukaista ja Julian jatkaa tarhoilla samojen periaatteiden mukaisesti, kunnioittaen vuosikymmeniä vanhoja perinteitä. Julian sanookin, että he ovat yhtä lailla tarhoilla aina ensimmäisinä sekä viimeisinä sadonkorjuussa. Kellarissa valtaosa tammitynnyreistä ovat saaneet väistyä terästankkien tieltä ja kellarityö pyritään pitämään mahdollisimman kevyenä ja luonnollisena. Kaikki pullotukset ovat myös pakattu kierrekorkein vuodesta 2000 lähtien.

Tutustu tuotteisiin:

Thörnisch, Mosel, Saksa

Mosel Riesling

16.90

Thörnisch, Mosel, Saksa
HERMANN LUDES
Thörnisch, Mosel, Saksa

Thörnicher Ritsch Riesling Spätlese Feinherb

23.90