TUOTTAJA

LUCIEN AVIET & FILS

Kuka

LUCIEN AVIET & FILS

Paikka

Montigny-les-Arsures, Jura, Ranska

Paikka (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Tilan koko

6 hehtaaria, 30 000 pulloa vuodessa

Rypäleet

melon queue rouge, trousseau, poulsard

Rypäleet (WooCommerce Attribute)

WooCommerce Product Field works only with WC Query (from JetEngine Query Builder) or on single product page

Maaperä

savi, liuskekivi

Viljely

luomu

Arboisin pohjoispuolella, pienessä Montigny-les-Arsuresin kylässä pitää majaansa pieni Caveau de Bacchus nimeä kantava viinitila. Paremmin tila tunnetaan sen perustajan, Lucien Avietin nimellä, joka yhdessä poikansa Vincentin kanssa jatkaa tilan peräsimessä. Lucien, lempinimeltään Bacchus on paikallinen legenda, jonka loputtomat tarinat ja huumorintajunsa ovat käsitteitä Juran viininvalmistajien keskuudessa. Vincent on ollut isänsä rinnalla nyt kuusi vuosikertaa ja tuonut oman kädenjälkensä talon arvostettuihin viineihin.
Palattuaan Algerian sodasta vuonna 1960, jolloin monet alueen viljelijät päättivät istuttaa chardonnayta palstoilleen, Lucien kulki tätä trendiä vastaan ​​istuttamalla pääasiassa reilusti heikkosatoisempaa trousseau à la damea selection massale -menetelmällä erinomaiseen perusrunkoon parhaille palstoilleen. Hänestä tuli yksi ensimmäisistä viljelijöistä, joka pullotti oman viininsä Montigny-les-Arsuresissa. Tätä nykyä kylää pidetään Trousseaun pääkaupungina ja tilan viinejä yhtinä alueensa arvostetuimmista. Perhettä voikin perustellusti lajikkeen asiantuntijoina, sillä he valmistavat viittä eri cuvéeta, joilla jokaisella on oma luonne ja jotka kaikki ilmentävät tiettyä terroiria persoonallisella tavalla. Lucien on saanut oppinsa viineihin ja viljelyyn hyvän ystävänsä Pierre Overnoyn kanssa Jules Chauvet’n valvovan silmän alla. Hän on hakenut myös oppia legendaarisen Château-Chalonin Domaine Maclen tilalta, jonka moniulotteiset valkoviinit ovat vahvasti vaikuttaneet hänen viinintekoon.
Perheen kynnetyt palstat sijaitsevat Montignyn parhaimmilla paikoilla. Kaikki köynnökset ovat vanhoja ja sato pidetään erittäin alhaisena. Sadonkorjuun jälkeen rypäleet irroitetaan hellävaraisesti rangoistaan ja alkoholikäyminen tapahtuu aina suurissa puusammioissa (foudre). Viinejä ikäännytetään maltilla, joka johtaa stabiileihin lopputuotteisiin, jotka eivät tarvitse tukea rikin vaikutuksesta. Tilan viinejä tapaa harvoin ravintoloiden viinilistoilla, sillä he myyvät perinteiseen malliin 97% tuotannostaan suoraan kuluttajille.

Tutustu tuotteisiin:

Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska

Melon á Queue Rouge ”Cuvée des Docteurs”

41.00

Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska
LUCIEN AVIET & FILS
Montigny-lès-Arsures, Jura, Ranska

Trousseau Ruzard ”Cuvée des Géologues”

45.00